Toyota WRC-tiim võttis riski. Tänakut kopeerinud Loubet naasis oma mõtete juurde

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pierre-Louis Loubet.
Pierre-Louis Loubet. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarja meeskonnad otsustasid valida erinevaid lahendusi Portugali MM-etapiks valmistumisel.

Juba järgmisel nädalal sõidetakse Portugali MM-etapp ning kõik meeskonnad valmistuvad selleks usinalt. Toyota meeskond otsustas sedapuhku testisõidud teha Sardiinias ehk valmistutakse n-ö kaheks MM-etapiks korraga. Horvaatias võidutsenud Elfyn Evans veetis Sardiinias koguni neli päeva. Teatavasti sõidetakse pärast Portugali just Itaalia saarel järgmine MM-sarja osavõistlus.

See on Toyota meeskonnalt selge risk, kuna Portugali ja Sardiinia teed erinevad üksteisest üsna palju. Seda nii kiiruse kui ka pinnase poolest. Ennekõike on säärane otsus tehtud eelmist aastat silmas pidades. Teatavasti teenis Toyota mullu Portugalis kaksikvõidu, ent Sardiinias vaadati, kuidas Hyundai kolmikvõidu noppis.

Nõnda saab olema huvitav näha, kas Toyota risk end ka õigustas. M-Sport ja Hyundai tegid enda testipäevad ikkagi Portugalis ehk said hea pildi praegustest oludest kätte.

M-Spordi teine sõitja Pierre-Louis Loubet otsustas seejuures Portugalis naasta enda seadistuse juurde. Ta proovis sõita ka Ott Tänaku seades masinaga, ent see ei sobinud prantslasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles