Üle pika aja WTA-turniiril võidurõõmu maitsnud Kontaveit: mul on tunne, et asjad lähevad paremaks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Scanpix

Roomas toimuval kõrgeima kategooria WTA tenniseturniiri avaringis oli eestlannadest võidukas Anett Kontaveit (WTA 82.), kes tõuseb järgmisel nädalal taas Eesti esireketiks.

27-aastane Kontaveit alistas avaringis tund ja kuus minutit kestnud mängus 6:1, 6:1 22-aastase ameeriklanna Alycia Parksi.

Kontaveit seisis silmitsi tõelise servikahuriga. Ameeriklanna lõi esimest pallingut kiirusega 200 km/h ning teist kohati 180 km/h. Küll aga ei suutnud Parks tugevat, ent ebatäpset servi enda kasuks mängima panna. 185 sentimeetri pikkune ameeriklanna tegi koguni 11 topeltviga, kuid ässasid kogunes tal vaid kaks.

Tänavu seljavigastusega kimpus olnud Kontaveit lõi ühe ässa ning tegi kaks topeltviga. Äralööke kogunes eestlannal viis ning lihtvigu 11, Parks tegi üheksa äralööki ja 32 lihtviga.

«Mängisin korraliku mängu. Vastane ei tundud end liival mängides kõige mugavamalt. Tundus, et sain teda väga hästi liigutada ja tema tugevad servid mängu panna. Olin natukene stabiilsem kui vastane. Ma ei andnud talle lihtsaid punkte, ta pidi kõik ise välja võitlema,» võttis Kontaveit mängu kokku.

Teises ringis kohtub Kontaveit maailma 16. reketi, Ljudmilla Samsonovaga, kes oli avaringis vaba. Varem ei ole Kontaveit 24-aastase venelannaga mänginud. «Kõik on rasked vastased. Ta on asetatud mängija ja tuleb valmis olla raskeks lahinguks,» vaatas eestlanna mängule ette.

Enne tänast tundis Kontaveit viimati WTA-turniiril võidurõõmu veebruari alguses. Seejärel pidas ta kahekuulise võistluspausi. «Pärast sellist võitu on alati hea meel ja tunne, et asjad lähevad paremaks. Pean mäng mängu haavalt võtma ja vaatama, kuidas keha end tunneb. Mul on hea meel tagasi olla. Tore on jälle võidutunnet kogeda,» sõnas Kontaveit.

Rooma tippturniiril oli võistlustules ka Kaia Kanepi (WTA 71.), kes kaotas 0:6, 6:4, 2:6 Tšehhi mängijale Marketa Vondroušovale (WTA 70.). 37-aastasele Kanepile oli see üheksas kaotus viimase kümne mängu jooksul.

Koguni 57 lihtviga teinud Kanepi on alates 20. veebruarist kandnud Eesti esireketi staatust, kuid tuleval nädalal avaldatavas maailma edetabelis langeb ta Kontaveidi seljataha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles