JÄÄHOKI MM Soome sõitis autsaiderist jäämasinaga üle, Läti teenis olulise võidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Soome koondislane Kaapo Kakko (paremal) viskas Ungari võrku kohtumise teise värava.
Soome koondislane Kaapo Kakko (paremal) viskas Ungari võrku kohtumise teise värava. Foto: Vesa Moilanen/IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Tamperes ja Riias toimuval jäähoki MMil võtsid võõrustajad reedel võidud. Soome alistas 7:1 Ungari, Läti oli 3:2 parem turniiri punasest laternast Sloveeniast.

Võib öelda, et Soome jäähokikoondis sõitis reedel 11 500 pealtvaataja silme all teerulliga üle Ungarist. Või nagu oleks ilmselt spordialale omasem, siis teerulli asemel jäämasinaga.

Mäng algas tagasihoidlikult, sest avakolmandiku võitsid võõrustajad vaid 1:0. Teisel perioodil visati ülekaalus olles teine värav, millele ungarlased vastasid neli minutit hiljem oma esimese tabamusega.

Arvestades seda, et kihlveokontorid pidasid enne mängu Soomet ülisuuriks favoriidiks, siis oli 40 minutilise mängu järel 2:1 Soome eduseis natuke jahmatav. See kõik löödi ümber viimasel kolmandikul, kus soomlased viskasid viis väravat.

Soomel on nüüd kolm võitu ja kaks kaotust, 10 punktiga ollakse kaheksaliikmelises A-grupis vaid võite tunnistavate USA ja Rootsi järel kolmandal kohal.

Riga Arenal võttis Läti 9000 pealtvaataja fänni toel 3:2 võidu B-grupi punase laterna Sloveenia vastu. Läti asus matši avakolmandikul juhtima, teisel perioodil jõudis Sloveenia viigini, kuid Läti vastas kahe väravaga. Teise kolmandiku viimasel minutil viskasid sloveenid ühe värava tagasi, kuid rohkem litter võrku ei sahistanud.

Läti jaoks oli tegemist kolmanda võiduga, kaheksa punktiga ollakse neljandal ehk viimasele viival play-off-kohal. Sloveenia pole MMil teeninud ühtegi punkti ning nad on kõik viis mängu kaotanud. B-gruppi juhib Šveits nelja võiduga (12 punkti), teine on Kanada (11 punkti) ja kolmas Tšehhi (10 punkti).

Täna peetakse MMil veel kaks kohtumist. Austria läheb vastamisi Saksamaaga ja Kasahstan Slovakkiaga. Mõlemad kohtumised algavad 20.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles