Latvala raskustes Toyota ralliässast: peame tema tegemisi analüüsima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarjas on tänavune hooaeg väga raskelt kulgemas Toyota ralliässale Takamoto Katsuta jaoks. Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala usub, et jaapanlane suudab peagi taas kõrgete kohtade eest heidelda.

Möödunud hooajal kahel korral poodiumile kerkinud ja üldarvestuses viienda koha teeninud Katsuta pole tänavu loodetud moel jätkanud. Ta on pidanud kuuest võistlusest koguni neljal katkestama. Parimateks on jäänud Monte Carlos ja Horvaatias saavutatud kuuendad kohad.

Eelmisel nädalavahetusel sõidetud Sardiinia rallil oli Katsuta heas löögihoos. Ta hoidis pärast esimest võistluspäeva viiendat kohta, ent olukord läks väga kiiresti halvaks. Laupäeval tegi ta sõiduvea, mis sundis katkestama ning head punktid läksid taas kaduma.

«See oli väga suur pettumus, aga õppisime jälle tulevikuks midagi,» lausus Katsuta pärast rallit, kus tema saagiks jäi punktikatselt teenitud kolm silma.

Toyota tiimipealik Latvala on enesekindel, et Katsuta suudab peagi taas kõrgel tasemel heidelda. «Takamoto näitas Sardiinias head minekut, aga tegi paar eksimust, mis võivad sellistes oludes ikka juhtuda. Peame tema tegemisi analüüsima ja aitama tal areneda,» lausus Latvala.

«Teame, et tal on olemas kiirus, millega poodiumikohale sõita. Nüüd on vaja lihtsalt järjepidevust. Järgmisena sõidetakse Keenia ralli, mis on tema üks lemmikutest. Loodetavasti saadab teda seal edu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles