Tiger Woodsi otsus läks talle maksma kuni 800 miljonit dollarit

Christopher Krutto
Copy
Tiger Woods.
Tiger Woods. Foto: ROSS KINNAIRD/AFP/Scanpix

Teisipäeval sai ametlikuks, et kolm golfi suurtuuri, PGA, Euroopa ja LIV tuurid ühinevad. See oli kindlasti halb üllatus Tiger Woodsile, kel jäi hiljuti saamata hiiglaslik summa.

Kuigi pikalt on olnud maailma suurimaks golfituuriks PGA, siis viimastel aastatel on neile pakkunud konkurentsi Saudi Araabia rahastatud LIV -uur, mis on meelitanud mängijaid suurte rahapatakatega. Paljud on siiski moraalsetel põhjustel keeldunud.

Kahe suurtuuri suhted pole olnud soojad ja PGA juhid on samuti kutsunud mängijaid üles konkurendiga mitte liituma. Seetõttu otsustaski Woods suvel lükata tagasi kuni 800 miljoni dollari suuruse pakkumise, et LIV-tuuril pakkuda.

Hiljem rääkis küll Saudi Araabia golfiliidu kõrge ametnik Majed Al-Sprpur, et Woodsile pakutud summa polnud ligilähedalgi sellele, kuid usutakse, et see oleks kindlasti olnud väga märkimisväärne summa.

Inimõiguste organisatsioonide sõnul proovib Saudi Araabia läbi spordi pöörata tähelepanu ära riigis valitsevatest probleemidest inimõigustega. PGA-ga koostöö tegemine on lihtsalt järgmine samm selles.

PGA tuurile lojaalseks jäänud Woods pole seni uudist kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles