Eesti takistussõitjad osalevad nädalavahetusel Kesk-Euroopa liiga MK-finaalis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg
Gunnar Klettenberg Foto: Külli Tedre

Käesoleval nädalalõpul selgitatakse Varssavis takistussõidu Kesk-Euroopa liiga maailmakarika finaaletapis maailma karikasarja suurde finaali sõitvad ratsanikud. Eestlastest pretendeerivad finaalikohtadele Gunnar Klettenberg, Tiit Kivisild ja Rein Pill.

Kesk-Euroopa liiga lõpliku paremusjärjestuse selgitamiseks võetakse arvesse iga osalenud sportlase viis parimat etappi, millele liidetakse kõik finaalis kogutud punktid. Finaal koosneb kolmest osavõistlusest.

Täna õhtul on kavas kuni 145 sentimeetri kõrguste takistustega kiirussõit, kus antakse punkte kümnele paremale, vastavalt võitjale 10 ning kümnendale 1.

Homme võisteldakse 150 sentimeetri kõrguses ümberhüpetega parkuuris, kus jagatakse punkte tavapärase tabeli alusel 16-le paremale ning pühapäevases otsustavas sõidus, kus takistuste kõrgus on kuni 155 sentimeetrit, antakse topeltpunktid. Seega on ühel ratsanikul Varssavis võimalik koguda 70 punkti.

Tabeli hetkeseisus on teistest sportlastest märgatava vahega eristunud kolmene liidergrupp, kuhu kuulub ka Klettenberg. Viie parema etapi arvestuses juhib Ukrainat esindav Björn Nagel, teine on leedukas Benas Gutkauskas ja kolmas Gunnar Klettenberg. Järgnevatega on juba suuremad vahed, kuid arvestades võimalikku punktisaaki, mitte võimatud.

Kahel eelneval hooajal liiga võiduga lõpetanud Kivisildil on tänavu raske tiitlit kaitsta, küll ei ole edu korral finaalis kadunud võimalused jõuda esikolmikusse. Loodame, et esikolmiku koha säilitab Klettenberg. Sellisel juhu võib tänavu taas näha kahte Eesti takistussõitjat MK-finaalis.

Tagasi üles