Itaalia talent šokeeris taas Djokovici ja vedas Itaalia Davis Cupi finaali (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic (vasakul) patsutas austavalt Jannik Sinnerile rinnale. Itaallane mängis ta ausalt üle.
Novak Djokovic (vasakul) patsutas austavalt Jannik Sinnerile rinnale. Itaallane mängis ta ausalt üle. Foto: REUTERS/JON NAZCA/Scanpix

Itaalia tenniseäss Jannik Sinner (ATP 4.) on viimastel nädalatel olnud karjääri parimas vormis. Täna vedas ta Itaalia Davis Cupi finaali, kui poolfinaalis alistati 2:1 Serbia.

Favoriidikoormat kandnud Serbia asus poolfinaali juhtima. Esimeses üksikmängus seljatas Miomir Kecmanovic põnevuslahingus Lorenzo Musetti 6:7, 6:2, 6:1. Nüüd oli järg Novak Djokovici käes, kes pidi Serbia finaalikoha vormistama.

Itaalia esinumber Sinner arvas teisiti. Ta murdis Djokovici pallingu avageimis koguni kahel korral ning teenis 6:2 setivõidu. Vihale aetud maailma esinumber vastas teises setis omakorda kahe servimurde ja 6:2 setivõiduga.

Otsustavas vaatuses hakkas Djokovici 5:4 eduseisus juhtuma. Sinner jäi servigeimis 0:40 kaotusseisu, mis tähendasid maailma esinumbri kolme matšpalli. 22-aastane itaallane suutis ülikeerulisest seisust välja tulla ja servigeimi hoida. Kohe järgmises geimis kasutas Sinner oma ainsa murdevõimaluse kolmandas setis ja vormistas lõpuks 7:5 setivõidu. Tegemist oli novembris juba teise korraga, kui Sinner saanud Djokovicist jagu.

Serbia ja Itaalia tuline duell lõppes paarismänguga, kus Djokovic ja Kecmanovic seisid vastu Lorenzo Sonegole ja Sinnerile. Itaalia tenniseässad teenisid 6:3, 6:4 võidu ja šokeerisid Serbiat. Davis Cupi finaalis minnakse vastamisi Austraaliaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles