Lauatennise MMil jäid nii Eesti naised kui mehed keskmike sekka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond MMil koosseisus (vasakult): Aleksandr Smirnov, Olesja Ketško, Toomas Libene, Valeria Petrova, Tatjana Tsistjakova, Vallot Vainula.
Eesti võistkond MMil koosseisus (vasakult): Aleksandr Smirnov, Olesja Ketško, Toomas Libene, Valeria Petrova, Tatjana Tsistjakova, Vallot Vainula. Foto: Eesti Lauatenniseliit

Naised mängisid MMi viimased mängud Egiptuse ja Kreekaga, mehed Liibanoni ja Küprosega.

Naised mängisid MMi viimased mängud Egiptuse ja Kreekaga. Egiptusele kaotati 1:3. Suuremad šansid kohtumises punkti tuua olid Olesja Ketškol, kes kaotas 2:3. Kohtumises Kreekaga tuli võtta samuti vastu kaotus, kuigi alguses mindi juhtima 2:0.

Kõige rohkem oli oodata vajalikku võidupunkti Tatjana Tšistjakovalt, kuna tema vastaseks olnud kaitsemängija kaotas kindlalt Olesja Ketškole. Ootamatult jäi aga Tatjana kaotusseisu, kaotades lõpuks 0:3 (-4,-4,-10). Võrreldes Tatjanaga olid Olesja top-spinnid kiiremad ja vindisemad ning kaitsja tõi tagasi vaid mõne üksiku rünnaku eeskäe alla. Et aga pall seisis kaitsjale sobivalt kauem mängus, sundis see Tatjanat tegema vigu nii lühidalt mängides kui ka rünnakutes.
Kokkuvõttes sai Eesti naiste arvestuses osavõtnud 92 riigi hulgas 44 koha.

Mehed võitsid teistkordse kohtumise Liibanoniga 3:2. Aleksandr Smirnov tõi maksimumi ehk 2 võitu ja Toomas Libene ühe võidu. Viimaseks vastaseks kohamängus saadi Küpros. Viimastel Euroopa meistrivõistlustel Küprost võideti ja vastased olid hästi tuttavad.

Smirnov võitis Küprose juuniormängijat Hristo Hristonovit. Libene kaotas Küprose esinumbrile Marios Yiangoule 1:3 (-2,-8,9,-7). Ka Smirnov jäi hätta Yiangouga ja kaotas 1:3 (-7,-2,6,-8). Yiangou surus süstemaatiliselt peale oma stiili, kasutades rohkem ära võimalusi initsiatiivi haaramiseks ning oli tops-topsi vastu tagantliinist kiirem ja kindlakäelisem.

Vallot Vainula võistlustel saadud jalavigastus leeveneb iga päevaga, kuid mõnda aega tuleb siiski mängimisest loobuda. Kohtumise tulemuseks jäi seega 3:1 Küprosele ja Eesti sai 120 meeskonna hulgas 58. koha.

Peatreener Vallot Vainula lubadus viimase kohtumise lõppedes oli järgmine: «Kahe aasta pärast, järgmistel võistkondlikel maailmameistrivõistlustel, võidame palju rohkem mänge!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles