VIDEO Oi-oi-oi! Tänakust napilt mööda saanud M-Spordi sõitjale kingiti puhas aluspesu

Postimees Sport
Copy
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tänaku ja Martin Järveoja võimalus Rootsi MM-rallil võitu kaitsta luhtus kolmandal kiiruskatsel, kui lumevalli sõites vigastati auto jahutussüsteemi. Sealt edasi katsel elektrijõul liikunud Tänaku püüdis kinni tema järel startinud Adrien Fourmaux' (M-Sport), kes möödus kitsal ja kurvilisel teelõigul eestlasest täiskiirusel.

See situatsioon pani ahhetama ka paljunäinud rallisõbrad. Nende seas ka praegu Rootsis sõitvad Tänaku ja Fourmaux' konkurendid. M-Spordi Instagramis avaldatud videos näidati möödasõitu mitmele sõitjale, kes suutsid vaid ahhetada ja öelda «oi-oi-oi».

Fourmaux märkas Tänakut pärast lauget vasakkurvi ning otsustas pidurdamise asemel gaasi lisada ning eestlase Hyundaist vasakult poolt mööduda. Kuna sõideti väga kitsal lumevallidega piiratud teel, siis oli väike ime, et autod ja sõitjad jäid terveks. Kuigi Tänak pidi vahetult pärast möödasõitu katkestama, siis Fourmaux suutis katsel näidata kolmandat aega.

M-Spordi meediainimesed mängisid olukorra aga suurelt välja ning kinkisid pärast kolmandat katset Fourmaux’le värske komplekti aluspesu. «See oli ikka päris-päris napp,» ütles Fourmaux kokkuvõtteks.

Fourmaux kaardilugejale Alexandre Coriale kingiti samuti värske aluspesu. Huumorisoomega prantslane küsis vaid, et kas on võimalik see kohe ära vahetada.

Tol hetkel rallit juhtinud Takamoto Katsuta (Toyota) oli videot vaadates hämmastuses ning suutis samuti reageerida vaid hüüdega «oi-oi-oi, napikas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles