Hooaja tippmargi jooksnud ja kaks Eesti meistritiitlit võitnud Rasmus Mägi: ma tahtsin joosta alla 48 sekundi

Johannes Lokotar
Copy
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter

Rasmus Mägi pani end Eesti meistrivõistluste raames proovile nii tõketeta kui tõketega 400 m jooksus. Mägi võitis mõlemad jooksud ülisuure eduga ja jooksis 400 m tõkkejooksus välja hooaja tippmargi 48,09. 400 m jooksus jäi tulemuseks 45,51.

Postimees uuris, kuidas jäi Rasmus Mägi nende kahe päevaga rahule.

Jooksid täna kolmeteistkümne sammuga ka kaheksandat tõket, mis on pigem tavapäratu. Kas see oli sinu jaoks plaanipärane?

Pigem plaanipärane. Mul on see ka varasemalt mõttes olnud, aga olen pidanud enesetundest ja oludest lähtuvalt sellest plaanist eelnevalt pärast seitsmendat tõket loobuma. Täna oli võimalus see ära teha ja mõtlesin, et mis seal ikka, tuleb mis tuleb. Suurim ohukoht kaheksandat tõket kolmeteistkümne sammuga võttes on minu jaoks sisemise raja tõke, mis mind nii-öelda ahistab. Täna selles osas isegi nii hullu ei olnud. Läksin lihtsalt viimast tõket tavapäratust agressiivsemalt võtma ja ründasin üle, mille tõttu ka koperdasin.

See sama distantsi osa on mulle murekoht olnud juba pikka aega. Stopper vaheaegadega on autos ja eks peab nüüd neid aegu analüüsima. Õnneks on lähiajal plaanis Pariisi Teemantliiga etapp, kus saab sama asja veel katsetada.

Kas sa välistad kindlasti Monaco ja Londoni Teemantliiga etapid?

Ma arvan, et mõlemal võistlusel ei ole mõtet osaleda. Vaatame, kas ühele või teisele võistlusele mind soovitakse ja tahetakse. Ma arvan, et Monaco Teemantliiga etapp on minu jaoks kindlasti ahvatlev, sest seal on väga hea joosta. Võib-olla tasub aga need vahepealsed etapid ohverdada ja teha olümpiaks üks selline korralik kolmenädalane treeningtsükkel, mis meil alati enne tiitlivõistlusi kavas on olnud ja mis on ennast alati ka õigustanud. 

Kuidas sul pärast EMi ettevalmistus läinud on?

Halvasti ei ole läinud. Hea on see, et füüsiliselt olen ma terve. Mingit suurt jälge EM ei jätnud ja olen saanud teha päris normaalselt trenni. Selle hooaja vältel on treeningute maht olnud päris kena hoolimata suurest võistluste koguarvust. Kindlasti kulub üks treeningtsükkel enne olümpiat veel marjaks ära.

Aeg täna 48,09. Mis oli sinu eesmärgiks?

Ma tahtsin joosta alla 48 sekundi. See oleks eriti siin Kadrioru staadionil olnud väga tore. Ma arvan, et Kadrioru staadion on minu arengule väga palju juurde andnud ja ma olen ka ise siia väga palju maha jätnud.

Mis tunne on sportlase jaoks kahel järjestikkusel päeval 400 m läbida?

Tavapäratu on see, et kahe jooksu vahele ei jäänud isegi ühte ööpäeva, aga olen saanud piisavalt karastust ja ei olnud väga hullu. Õnneks ilmastiku ja kõige poolest olid tingimused head. Kui võtta seda ühe osana heast ettevalmistusest, siis see ei olnud minu taset arvestades väga raske.

Tagasi üles