Nördinud Neuville nõelas Toyotat. Ogier: tean, mida Thierry tunneb

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Autoralli MM-sarja üldliidri Thierry Neuville'i esimene täispikk päev Lätis kulges väga keeruliselt.

Hyundaiga kihutav belglane ei suutnud Rally1 konkurentsis otseselt kellestki jagu saada. Neuville hoiab reede järel kümne mehe konkurentsis üheksandat kohta, sest päeva lõpus lasi tiimikaaslane Esapekka Lappi tõenäoliselt ta meelega mööda. Seega ei pea tiitlisoosik homme päris esimesena rada puhastama, aga suured punktid kipuvad käest libisema.

«Nagu arvata oli, siis elame täielikus õudusunenäos. Eeldasime kõige hullemat ja nii ka läks. Me oleme viimased. Meie käed on seotud. Me ei saa midagi teha. Peame lihtsalt üritama kuidagi igal kiiruskatsel tulemust teha, kuigi teame, et kaotame süsteemselt palju aega,» rääkis Neuville juba lõunapausil, nelja kiiruskatse järel kodumaa meediale.

Päeva lõpus oli ta üsna sapine. «Surusin kõvasti. Üritasin vähemalt ühe koha kõrgemale tõusta. Ma ei tea, mida öelda. MM-tiitli jahtimine pole enam sama. Ala on muutunud. Näib, et pooliku hooaja sõitmine on palju lõbusam,» viitas Neuville konkurentidele Toyotast ehk Sebastien Ogier'le ja Kalle Rovanperäle. «See on asi, millele tuleks mõelda.»

Veidi hiljem, katse lõpus uuriti öeldu kohta Ogier'lt. «Neuville'i öeldut ma ei kommenteeri. Aga tean, mis tunne on teed puhastada: see on kohutav. Aga meie ala on selline. Võitlesin selle vastu aastaid, aga tulutult. Pole midagi parata,» ütles kaheksakordne tšempion.

Kaheksa kiiruskatse järel on kindel liider Rovanperä. Martinš Sesk hoiab teist (+15,7), Ogier kolmandat kohta (+21,6). Meenutame, et keegi neist ei tee kaasa täishooaega. Ott Tänak langes päeva lõpuks kuuendaks (+38,8).

Võistlus jätkub homme kell 8.20.

Tagasi üles