Mancini: Unitedil on kõik ja meil mitte midagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City peatreener Roberto Mancini.
Manchester City peatreener Roberto Mancini. Foto: SCANPIX

Manchester City jalgpallimeeskonna peatreener Roberto Mancini üritab mängida äraspidiseid mõttemänge, teatades, et pearivaal meistritiitlile Manchester United on neist igati üle.

Mancini avaldas taolist arvamust seepeale, kui temalt küsiti kommentaari Unitedi abitreeneri Rene Meulensteeni väitele, et Manchesteri punase klubi meeskonnavaim ja sisemine tasakaal on nende edu peapõhjused. Hetkel hoiab United liigatabelis City ees viiepunktilist eduseisu.

Itaallane ei asunud aga üllatuslikult oma meeskonda kaitsma, vaid nõustus hollandlase jutuga. «Jah, nii on,» sõnas ta mängueelsel pressikonverentsil. «Seetõttu me võita ei saagi. Neil on kogemused ja suurepärane meeskond. Neil on kõik. Meil pole mitte midagi.»

Samas jagus Mancinil oma meeskonnale ka kiidusõnu. «Siiski olen oma mängijate üle uhke, ka nende vigade üle. Me ei ole kuu peal. Oleme normaalsed inimesed ja kõigi normaalsete inimeste kombel teeme meiegi vigu.»

Viimases voorus alistas City West Bromi ja United kaotas Wiganile ning kui sinised suudavad laupäeval võita Norwich Cityt, kahaneb pühapäeval mängiva Unitedi edu vaid kahele silmale. Kui Mancini on kindel, et 30. aprillil toimuva kahe Manchesteri meeskonna omavahelise kohtumise eel mängijatel keskendumisega probleeme pole, siis eesootav mäng Norwichiga valmistab talle palju rohkem muret.

«Omavaheline mäng on lihtne,» sõnas ta. «Võime kaotada, aga see pole keeruline mäng ega valmista meile mingeid probleeme. Unitedi või Chelsea vastu mängides keskenduvad kõik sajaprotsendiliselt. Häda on Norwichiga, sest mängijad võivad arvata, et see on lihtne kohtumine. Nad on aga tugev meeskond ning meil on olnud vaid paar päeva aega taastuda.»

Kui City peaks tiitlita jääma, on spekuleeritud, et rikkad araablastest omanikud näitavad Mancinile ust. Peatreener ise aga ei usu, et omanikud hooajale karmi hinnangu annaksid. «Siia tulles seadsid nad mulle eesmärgiks Meistrite liigasse jõudmise ja kahe-kolme aasta pärast tiitli eest võitlemise. Aasta hiljem võitlesime Chelseaga kolmanda koha eest ja võitsime FA karika. Teisel aastal oleme siiani tiitliheitluses,» sõnas ta enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles