NBA superstaari hooaeg sai läbi ja olümpia jääb vahele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwight Howard.
Dwight Howard. Foto: SCANPIX

Orlando Magicu keskmängija Dwight Howard läheb seljaoperatsioonile. See tähendab, et tal jääb mängimata nii tänavustes play-off kohtumistes kui ka suvisel Londoni olümpiamängude korvpalliturniiril.

Howard on seljavalude üle kurtnud juba märtsikuust alates, kuid alles eelmisel nädalal teda uurinud spetsialistid avastasid, et üks selgroolülide vaheline ketas on kohalt nihkunud. Lõikus leiab aset juba täna.

«See teeb emotsionaalselt haiget,» lausus Howard ESPNi vahendusel. «Eriti see, et räägitakse, nagu ma ei viitsiks meeskonda aidata. Püüdsin läbi valu mängida ja see tegi olukorra ainult hullemaks. Kuid arst ütles, et võin operatsiooni järel kohe taastusraviga alustada ja nelja kuu pärast kannatab selg väljakul jälle täiskontakti. Nii et ma ei muretse. Pigem naasen platsile tugevamana kui varem,» sõnas ta.

Howard on olnud sunnitud seljahäda tõttu käesoleval hooajal kaheksast kohtumisest kõrvale jääma, kusjuures eelmise seitsme NBA-aasta jooksul oli ta vahele jätnud vaid seitse mängu. Tänavu on ta aga läinud tülli Magicu peatreeneri Stan van Gundyga ning sellest tärkasid spekulatsioonid, nagu ei raatsiks ta enam meeskonna heaks pingutada. Howard kinnitas, et otsustas lepingu viimase aasta siiski veel Orlandos mängida, kuna usub, et meeskond on võimeline meistritiitlit võitma.

Keskmängija leiab, et see on võimalik isegi ilma tema panuseta. «Kui kõik ennast kokku võtavad, on meil šanss. Tean, milline meeskond meil on,» lausus ta. «Olen poistele öelnud, et me ei pea olema kõige suuremad ega kõige tugevamad, peame vaid uskuma.»

USA korvpalliliidu esindaja Jerry Colangelo sõnul ei teavitanud Howard neid oma plaanidest ning olümpiakoondise koosseisu võimalike muudatuste üle on veel vara spekuleerida. Keskmängija operatsioon paneb ameeriklased aga kindlasti keerulisse seisu, sest tervisega on probleeme veel ka näiteks LaMarcus Aldridge’il. Lõplik koondise nimekiri tuleb teatada 18. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles