Tartu jalutas finaali, vastased jätkavad lahingut

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ja Rapla vahelise seeria ainus põnev mäng peeti Rapla koduväljakul.
Tartu ja Rapla vahelise seeria ainus põnev mäng peeti Rapla koduväljakul. Foto: Liis Treimann

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna teekond Eesti meistriliiga finaali kujunes kergeks jalutuskäiguks. Eile alistati koduväljakul Rapla Piimameister Otto 95:56, mis tähendas tartlastele ka kogu seeria võitu.
 

Tasemevahe oli ilmne ja kogu mäng kulges pingevabalt. Tartlased andsid oma kaptenile Marek Doroninile puhkust, ent ülejäänud 11 platsil käinud meest said ka käe valgeks.

«Eesmärk oli anda kõigile mänguaega, aga Doronini jalg vajas puhkust ja Kristo Saagel on seoses isaks saamisega pingelised päevad ja otsustasin tedagi säästa,» rääkis tartlaste peatreener Gert Kullamäe.  

Rapla peatreener Indrek Ruut ütles juba enne mängu, et kui Tartule ei õnnestu tõsist vastupanu osutada, annab ta mänguvõimalust kõigile. Nii ta ka talitas ning meistriliiga poolfinaali hõngu said nuusutada kõik 12 kaasas olnud pallurit. Noored said küll kogemusi, ent treener polnud nende tegutsemisega päris rahul.

«Tänu poolfinaali jõudmisele saime hooaja lõpuks lisaks viis väga head mängu ning meestele peab olema nendest kasu ja võtta tuleb maksimum,» rääkis Ruut. «Kui aga mõni mees ei taha seda teha, teeb see mind kurvaks ja kurjaks. Ma ei saa nõuda, et nad saaksid kaitses endast tugevamaid mehi kinni, kuid vähemalt vigu võivad nad ju ikka teha.»

Ruudu hinnangul ei peitunud kaotuse põhjus vaid seeria teises mängus põlve vigastanud Janar Soo puudumises. «Olgem ausad – isegi koos Sooga poleks me selles seerias ühtegi mängu võitnud,» märkis ta. «Ühe liidri puudumine on tegelikult hea, sest tema kohale peaks kerkima mõni uus mängija. Meil seda aga täna (eile – toim) ei juhtunud.»

Teine poolfinaalseeria võib homme lõppeda – selleks peab Kalev/Cramo alistama kolmandat korda Rakvere Tarva. Kahe esimese mängu põhjal on aga vist väga vähe neid, kes asjade sellisesse käiku surmkindlalt usuvad. Eriti pärast seda, kui korvpalliliidu distsiplinaarkomisjon otsustas, et Tarva üks liidreid Rinalds Sirsninš pääseb mängukeelust ja saab homme oma meeskonda aidata.

Mäletatavasti eemaldati Sisninš poolfinaalseeria teises kohtumises poolteist minutit enne lõppu. Lätlasest tagamees sattus konflikti Kalevi kapteni Gert Dorbekuga ja tõukas teda kergelt rindu. Dorbek prantsatas selili põrandale ja Sirsninš eemaldati mängust.

Esialgu levis arvamus, et lätlane peab automaatselt jätma vahele järgmise kohtumise, ent tegelikult on Eesti meistriliiga juhendis kirjas teisiti. Diskvalifitseeriva vea korral peavad mängija, klubi esindaja, kohtunik ja komissar esitama juhtunu kohta seletuskirja ning nende põhjal määrab distsiplinaarkomisjon ka karistuse.

«Eemaldamise korral tuleb mäng automaatselt vahele jätta madalamates liigades, ent meistrisarjas tegime reeglitesse muudatuse juba 2006. aastal,» selgitas korvpalliliidu peasekretär Karel Loide otsuse tagamaid.

Korvpall
Meistriliiga poolfinaal
Tartu Ülikool – Rapla Piimameister Otto 95:56

Tartu: Kurbas 17, Leppik 14, Raadik 12, Kriisa 11, Sokk 11, Allingu 8, Evart 6, Amis 6, Eichfuss 4, Saage 3, Paade 3.
Rapla: Kaldre 12, Pärn 11, Kajupank 6, Põldoja 6, Antson 6, Ruut 6, Ringmets 4, Nurger 2, Talts 2,
Schüszler 1.
Tartu võitis seeria 3:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles