Kolm Türgi jalgpalliklubi visati eurosarjadest välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli Besiktas on üks kolmest karistada saanud klubist.
Istanbuli Besiktas on üks kolmest karistada saanud klubist. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliit UEFA eemaldas üheks hooajaks eurosarjadest Türgi klubid Besiktase, Gaziantepspori ja Bursaspori, kuna kõiki kolme vaevavad finantsprobleemid.

Juhtunu on järjekordne hoop Türgi klubijalgpallile, mis vaevles terve eelmise hooaja kokkuleppemängude skandaali keerises. UEFA uuris Besiktase raamatupidamist mulluse aasta teises ja kolmandas kvartalis ning leidis, et klubi rikkus rahalise ausa mängu reegleid. Klubile tehti ka 200 000 eurot trahvi, kuna palgamaksed mängijatele ja teistele töötajatele hilinesid.

Kahte ülejäänud klubi puudutavaid süüdistusi veel ei avalikustatud. Besiktas oli lõppenud hooaja tulemustega taganud endale koha Euroopa liiga teise kvalifikatsiooniringi ja Bursaspor eelkvalifikatsiooniringi.

Vähemalt Besiktasel ja Bursasporil on kindel plaan UEFA otsus edasi kaevata.

«Kaitseme oma õigusi viimase võimaluseni ja kui vaja, läheme ka Spordiarbitraažikohtusse,» sõnas Besiktase juhatuse liige Levent Erdogan uudisteagentuurile Dogan. «Tegemist on dramaatilise otsusega ja see teeb meile päris tugevalt kahju, aga midagi muud me teha ei saa,» sõnas ta.

«Niisugune karistus on ebanormaalne. See on õigluse surm,» ütles ka Bursaspori juhatuse esimees Ibrahim Yazici riiklikule Anatoolia uudisteagentuurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles