Tiimitunne ja usaldus tõid kauaoodatud medali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu vahetult pärast pronksimatši lõppu naiskonnakaaslast Irina Embrichi embama tormamas.
Erika Kirpu vahetult pärast pronksimatši lõppu naiskonnakaaslast Irina Embrichi embama tormamas. Foto: AFP/SCANPIX

Itaalias Legnanos toimunud EMil pronksmedali võitnud Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva tunnistas kui ühest suust, et edu võti oli omavaheline usaldus.


Ainsana oli täiskasvanute tiitlivõistlustelt varem medali võitnud neliku kõige kogenum liige Embrich. Kirpu, Kuuse ja Beljajeva jaoks on tegu elu esimese täiskasvanute suurvõistluse autasuga.

«Olen seda medalit viis aastat oodanud!» ütles Embrich, kes viimati jõudis EMil poodiumile 2007. aastal. «Väga magus medal, näitasime kõigile, et suudame maailma tippudega võrdselt võistelda, ja eks see on veidi lohutuseks, et olümpiapääsmest nii napilt ilma jäime,» lisas ta. Olümpiapilet jäi naiskonnal vaid ühe torke kaugusele, kui märtsikuisel MK-etapil alistuti veerandfinaalis Venemaale 44:45.  

EMi pronksikohtumises olid eestlannad torgetega 34:32 üle Ukrainast. Ankrunaine Embrich alustas viimast matši Jana Šemjakinaga kahetorkelises eduseisus ja ehkki ukrainlanna suutis tulla ühe torke kaugusele, kindlustas Embrich sekund enne kohtumise lõppu Eestile võidu.

Kogenud sportlane tõi esile naiskonna hea sisekliima ja jäägitu usalduse. «Kui ühel läks kehvemini, siis teised võtsid end rohkem kokku ja võistkonnaalal on see ülioluline. Me usaldasime üksteist ja nii on kindel võistelda,» lisas ta.

Karjääri esimest täiskasvanute tiitlivõistluste medalit hindasid kõrgelt ka ülejäänud naiskonnaliikmed. «See medal on palju väärtuslikum kui kõik eelmised ja loodetavasti ei jää see viimaseks,» lausus koos Beljajevaga 2010. aastal juunioride MMil kulla võitnud Kirpu. «Pärast olümpiakohast ilmajäämist on saavutuse üle topelt hea meel.» Juunioride klassist naiste hulka tulek kulges Kirpu sõnul suuremate probleemideta. «Esialgu tundub täiskasvanute seas võistlemine hästi sujuvat, ent olen veel oma sportlastee alguses, pikk maa on minna ja suur töö teha. Nüüd keskendun ettevalmistusele järgmiseks olümpiaks,» lisas Kirpu, kes loodab 2016. aastal Brasiilias Rio de Janeiros toimuval olümpial edule nii individuaalselt kui võistkonna arvestuses.

26-aastane Kuusk mainis ühe olulise tõigana naiskonna võimet end tähtsatel hetkedel maksimaalselt kokku võtta. «Meil on väga ühtne võistkond, mille kõik liikmed suudavad end otsustavatel momentidel ületada. Ja loomulikult suur usk, keegi ei kahelnud kaaslaste võimetes,» ütles Kuusk. «Saavutuse tähtsus pole veel päriselt kohale jõudnud, praegu saan vaid öelda, et olen väga-väga õnnelik!» lisas värske medaliomanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles