Volkswagen tuleb ralli MM-sarja vaid kahe autoga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier roolib järgmisel hooajal ühte kahest Volkswagen Polo R WRC-st.
Sebastien Ogier roolib järgmisel hooajal ühte kahest Volkswagen Polo R WRC-st. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-karusselli naasev Volkswageni meeskond kinnitas, et alustab järgmist hooaega siiski vaid kahe, mitte kolme tehaseautoga.

Volkswageni mootorispordiosakonna juhi Jost Capito sõnul üle kahe Polo R WRC mudeli rajale ei tooda. Tema eelkäija Kris Nissen oli varem rääkinud kuni viiest autost, millega plaaniti sõiduvõimalus anda ka meeskonna noorsõitjatele Andreas Mikkelsenile, Kevin Abbringile ja Sepp Wiegandile.

«Meil on olemas stsenaarium ka kolmanda auto starti toomiseks. See juhtub aga vaid siis, kui kõik on kontrolli all ja meeskonna töö sujub,» selgitas Capito Saksa ajakirjale Rallye. «Kas see juhtub juba 2013. või alles 2014. aastal, sõltub meeskonna arengust. Meil on olemas terve põlvkond noori ja andekaid sõitjaid,» lausus ta.

Capito sõnul jätkatakse Wiegandi, Abbringi ja Mikkelseniga koostööd, kuid on kindel, et kolme meest samal hooajal korraga WRC-auto rolli ei panda – pigem juhtub see järgemööda.

Capito ei soostunud kommenteerima kuulujutte, nagu oleks juba VW-ga lepingu sõlminud Sebastien Ogieri kõrval järgmisel hooajal teiseks sõitjaks praegune Fordi piloot Jari-Matti Latvala. «Esimest autot roolib Ogier. Teise piloodi osas ei ütle me veel mitte midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles