Põlvesideme rebestus rikkus Grit Šadeiko ilusa võistluse

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko võistlus lõppes pisaratega.
Grit Šadeiko võistlus lõppes pisaratega. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku EMil seitsmevõistluse avapäeva järel Eesti rekordi graafikus liikunud Grit Šadeiko vigastas odaviskes põlve. Võistlus jäi pooleli ja arstid tuvastasid tal põlve sisemise külgsideme osalise rebestuse.


Eesti koondise arsti Rauno Andreas Elokiuru sõnul ei vaja see vigastus suurt ravi, ent esialgu tuleb hoiduda põlve väänavatest liigutustest. «Kui valu kaob, võib ta kohe alustada otse jooksmisega,» märkis ta ja lisas, et esialgu keelatud asjade hulka kuuluvad kõrgushüpe ja odavise. «Edasine sõltub sellest, kuidas valu taandub. Praegu ma ütleksin, et ta saab olümpial startida, kuid… never say never.»

Elokiuru sai Šadeiko vigastuse teemadel konsulteerida Soome tunnustatud spetsialisti Ilkka Tulikouraga. Koos vaadati kompuuteruuringu tulemusi ja tehti kliinilisi uuringuid. Šadeiko käis Tulikoura vastuvõtul kohe pärast vigastust ja ka eile pärastlõunal. Kas ta peab veel Soome tulema, selgub hiljem. «Esialgu leppisime kokku, et olen temaga kord nädalas ühenduses,» sõnas Elokiuru.

Šadeikole kulges kogu laupäev minoorsetes toonides. Loodetust kehvemaks jäänud kaugushüppe järel pidi treener Anne Mägi teda lohutama. Vigastuse toonud odaviskesektorist lahkus ta aga pisarais.

«Odaviske teise katse ajal tundsin kerget valu, aga ise olin nii tark, et läksin ka kolmandat katset tegema. Algul arvasin, et pole midagi hullu, kuid põlv läks kiiresti valusaks ja muutus kangeks,» kirjeldas Šadeiko ja kinnitas, et pole veel olümpiaplaanide võimalikule luhtumisele mõelnud. «Kiidan väga meie koondise doktori tööd. Ta tegutses ja otsis kiire abi leidmise võimalusi.»

Laupäeva õhtul liikus Šadeiko vaevaliselt ja tema põlve toestas ortoos, kuid eile kõndis ta juba vabamalt. «Kerget valu on veel tunda, kuid praegu olen valuvaigistite mõju all,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles