Iljuštšenko konkurent: emadus annab eelise

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Acuff
Amy Acuff Foto: SCANPIX

Tänases naiste kõrgushüpe kvalifikatsioonivõistluses esinesid hästi mitmed naised, kes on jõudnud sportlaskarjääri kõrvalt emaks saada. 

Üks homse finaali favoriite Anna Tšitšerova tuli maailmameistriks juba kolm kuud pärast emaks saamist, valitsev olümpiavõitja Tia Hellebaut on jätnud juba kahel korral hooaja vahele, et sünnitada laps ja ka sisemaailmameister ameeriklane Chaunte Lowe sai eelmisel aastal teistkordselt emaks.

Lowe kaasmaalane Amy Acuff leiab, et emaks saamine on aidanud tal paremaks sportlaseks saada. «Arvan, et emadus muudab aju ja mõtlemist. See lubab tegeleda mitmete asjadega korraga ja keskenduda erinevatele tegevustele,» ütles Acuff.

«Inimesed ei pruugi mõista, aga kõrgushüppes peab paljudel asjadel silma peal hoidma. Kõrgushüpe pole kinni ainult nurkades, rütmis ja tempos, kõik peab olema perfektsuseni lihvitud,» lisas Acuff, kelle isiklik rekord on 2.01.

Tänases kvalifikatsioonivõistluses leppis ta aga kõrguse 1.88 alistamise ja 20. koha jagamisega. Ainsa eestlasena naiste kõrgushüppe kvalifikatsioonis osalenud Anna Iljuštšenko jäi tulemusega 1.90 jagama 15. kohta.

Positiivsetest muutustest pärast emaks saamist on rääkinud ka Eesti suusakuninganna Kristina Šmigun-Vähi, kes pärast tütre Victoria Krisi sündi naases tippsporti ja võitis Vancouveri olümpiamängudel 10 km vabatehnikasõidus hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles