Eaton: tunneksin ennast maailma parimana, kui teeksin 10 ideaalset ala

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Eaton lõpetamas oma kuldse võistluse viimast ala
Ashton Eaton lõpetamas oma kuldse võistluse viimast ala Foto: SCANPIX

Eile ja üleeile Londoni olümpiamängudel peetud kümnevõistlust valitsenud Ashton Eaton ütles, et ei saa ennast maailma parimaks pidada enne, kui teeb ühes võistluses 10 ideaalset ala.

«Selleks, et ma saaksin pidada ennast maailma parimaks kergejõustiklaseks, peaksin tegema kümme ideaalset ala. Ma tean, et see on peaaegu võimatu, kuid see ongi kümnevõistluse juures keeruline,» ütles Eaton USA kergejõustikuliidu koduleheküljele.

«Kakskikvõit oli täpselt see, mida me väga soovisime. USA kümnevõistlusel on väärikasajalugu ja praegu käib 100. juubelihooaeg, me Trey (Hardeega – toim) anname endast parima, et neid traditsioone edasi kanda,» sõnas Eaton.

Juuni lõpus maailmarekordi 9039 punktini viinud Eatonilt oodati supertulemust ka olümpiamängudel, kuid 1500 m jooks, mille ta läbis ligi 20 sekundit aeglasemalt kui oma parimas võistluses, rikkus suurepärase punktisumma lootused.  Eaton kogus siiski kõrget taset näitavad 8869 punkti. Pekingis piisas olümpiavõiduks näiteks 8791 punktist.

Pärast oma teist kulda Londoni olümpiamängudelt sõnas Jamaica sprinter Usain Bolt, et tema annaks maailma parima sportlase tiitli kümnevõistluse võitjale, kuna tema ise kümmet ala teha ei suudaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles