Lippe: medalinõudlejate ring laieneb kõigil aladel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Lippe
Sirje Lippe Foto: Liis Treimann

Kergejõustikuliidu tegevjuht Sirje Lippe tõstis esile, et Londoni olümpia pakkus kuhjaga üllatusi ja kõik viitab sellele, et kergejõustikus on konkurents muutumas üha tihedamaks.

«Kui arvestada, et Trinidad ja Tobago sportlane võidab meeste odaviskes kuldmedali, on selgelt näha, et medalinõudlejate geograafia laieneb kõigil aladel,» selgitas Lippe. «Kui Euroopa kergejõustiklased olid varem tehniliste alade valitsejad, siis täna tuleb kogu Euroopal mõelda, kuidas vastu saada teiste maailmajagude tulekule.»

Lippe lisas samas, et ei maksa unustada sedagi, et USA jooksja sai 10 000 meetri jooksus teise koha ja Keenia jooksjad jäid nii maratonis kui ka mõnel teisel distantsil kullata.

«Konkurents laieneb teistelgi aladel,» võttis Lippe kokku.

Lippe  hinnangul said Eesti kergejõustiklased Londoni olümpiamängudel hästi hakkama, kuigi täpsemad analüüsid on alles valmimas.

«Ma enne ei tahaks hinnangut anda, kui sportlased on tehtu kokku võtnud, kuid me oleme väga õnnelikud, et Gerd Kanter võitis pronksi,» sõnas Lippe.

Lippe sõnul tasub eestlastel nüüd jälgida, kuidas hakkavad uueks olümpiatsükliks valmistuma lisaks Gerd Kanterile ka teised Eesti olümpialased ja noored tulevikulootused.

«Loodame, et Rio mängudeks kergejõustiklaste arv suureneb,» ütles Lippe.

Lippe käis Londonis mänge vaatamas tavalise olümpiaturistina ja ta polnud delegatsiooni liige. Suurbritannia pealinnas nähtu jättis tegevjuhile aga suurepärase mulje.

«Minu arvates said nad väga hästi hakkama. Olin ka Pekingis võistlusi vaatamas ja London jättis suurepärase mulje, sest terve linn elas mängude tähe all,» ütles Lippe. «Väga super nii korraldusliku poole pealt kui ka staadionil.»

Peastaadionil vaatas Lippe Gerd Kanteri kettaheidet ja samuti käis ta jälgimas triatlonit.

«Gerdi esitus jääb eredalt meelde, kuid vaadates Mo Farah’ ja Usain Bolti esitusi, siis elamused on suurepärased,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles