Sokk: väljas pole me nii kõva võitu saanudki

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk hindas EM-valikturniiril võõrsil Iisraeli üle saadud võitu väga kõrgelt. «Kodus oleme tugevaid vastaseid varemgi alistanud, kuid võõrsil pole me nii kõva võitu saanudki,» arvas ta. «Vastas olid ikkagi väga tugevad mängumehed – Omri Casspi tuli otse NBAst, lisas hulk mehi Euroliigast.»

Soku sõnul olid hoolelaused kohtumise alguses pisut ärevuses ja seepärast mindi liiga kergekäeliselt kaasa Iisraeli pakutud jookse-viska mänguga. «Me ei osanud oodata, et Casspi viskab nii palju kolmeseid, varasema statistika põhjal pole ta eemalt nii suur viskaja,» rääkis Sokk ja lisas, et kui esimene ärevus sai ületatud, muutus ka meeskonna mäng paremaks. «Kahe- ja kolmepunktivisked olid hästi tasakaalus, kuid korvi all ei leidnud me oma pikki hästi üles. Õnneks polnud ka vastastel pikad füüsiliselt väga tugevaid, vaid rohkem kleenukesed mehed. Viimasel veerandil langesid meil mitu põhimeest viie veaga välja, kuid pingilt tulnud mängijad tegutsesid väga hästi. Kõik need, kes platsil käsid, väärivad kiitust.»

Iisraeli meeskond kasutas kaitses palju vahetusi ja mängis nii, et Eestil ei õnnestunud oma liikumisi kasutada. Soku sõnul sai sellises olukorras määravaks mängijate individuaalne meisterlikkus. Kohtumise lõppu nimetas ta aga puhtaks loteriiks.

«See on õnne küsimus ja täna oli meil õnne rohkem,» hindas Sokk. Normaalaja lõpus suutis Eesti tänu Gert Dorbeku kolmesele viigistada, esimest korda juhtima mindi aga alles lisaajal. Poolteist sekundit enne lõppu oli Eesti ühe punktiga juhtimas ning Tanel Sokul oli kasutada kaks vabaviset. Mängujuht tabas esimese ja viskas teise meelega mööda, et mängukell käivituks. Iisraeli pallurid pääsesid veel küll oma väljakupoolelt viskele, ent ei tabanud.   

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles