Eestlane vilistas paraolümpiamängude võrkpallifinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraolümpiamängudel võidutses istevõrkpallis Bosnia ja Hertsegoviina, finaalmängu vilistas teise kohtunikuna Toomas Murulo.
Paraolümpiamängudel võidutses istevõrkpallis Bosnia ja Hertsegoviina, finaalmängu vilistas teise kohtunikuna Toomas Murulo. Foto: SCANPIX

Londoni paraolümpiamängude meeste istevõrkpalli finaalkohtumist Iraani ja Bosnia-Hertsegoviina vahel vilistas teise kohtunikuna tartlane Toomas Murulo. Bosnia meeskond võitis 3:1.

Murulole oli see esimene olümpiakogemus. Londonis valiti ta kolm korda esimeseks ja kaks korda teiseks kohtunikuks, vahendab volley.ee.

Esimese kohtunikuna tegutses finaalis sakslane Anton Probst. Naiste esikohamängus võitis Hiina USA 3:1.

«Määramine finaalkohtumisele tuli meeldiva üllatusena,» tunnistas 47-aastane Murulo volley.ee-le. «Vanusepiir on 55 aastat, järelikult saan pretendeerida kohtunikuks ka kaheks järgmiseks olümpiaks.»

Murulo tegutseb paralleelselt klassikalises võrkpallis, aastaid on ta vilistanud Euroopa Meistrite liiga ja muude rahvusvaheliste tiitlivõistluste mänge.

Edukas on see aasta olnud ka meie noorema põlve kohtunikel. Rahvusvahelise kategooria saamiseks läbisid vastava eelkursuse Kristjan Vanaveski tavavõrkpallis, Uku Rummi rannavolles ja Rauno Murulo istevõrkpallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles