Kas tüli difuusorite ümber nurjab vormel-1 hooaja alguse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley
Max Mosley Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu FIA juht Max Mosley teatas, et vormel-1 sarjas difuusorite disaini ümber käiv riid nurjab suure tõenäosusega eduka hooaja alguse Austraalia GP’l järgmisel nädalavahetusel.

Nimelt on Toyota, Williams ja Brawn GP meeskonnad erinevalt konkurentidest regulatsioone tõlgendanud omamoodi ning ehitanud kahekohalise difuusori, mille alumine osa on reeglitega ettenähtud kõrgusel, ülemine aga kõrgemal, kirjutab Daily Telegraph. Teised meeskonnad aga ei taha taolise vangerdusega kuidagi nõustuda.

Nüüd kuulutab Mosley, et kui tiimid kiirelt kokkuleppele ei jõua, rikub hooaja avavõistlused pidev kaebuste esitamine ja mitmed kohtuvaidlused.

«See on väga kaval seade. Hea kaasuse saab öeldes, et see on lubatud ning väga hea kaasuse ka kui öelda, et see on lubamatu. See saab raske olema,» selgitas Mosley. «Kui oleks rohkem aega, oleksin ilmselt plaanid saatnud FIA apellatsioonikohtule enne Austraaliat. Ja tegelikult olen sellele juba mõelnud, kuid aega pole. Arvan, et Austraalias jõutakse mingisuguse otustava järguni.»
«Üks võimalus on,  et kõik tiimid nõustuvad, et see on ebaseaduslik. Kuid sel juhul teatavad need meeskonnad, kelle jaoks see on kasulik, et miks nemad peaksid sellega nõustuma ning vastupidi,» jätkas Mosley.

Difuusor on autopõhja tagumine osa, mille kaudu väljub auto alt läbi liikuv õhk. Difuusori õige kuju kiirendab õhu liikumist auto all ja aitab tekitada aerodünaamilist survejõudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles