Šveitsi koondislase aus ülestunnistus: jätsin meelega värava löömata, sest tunnen end albaanlasena

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granit Xhaka (paremal) kannab küll Šveitsi särki, ent tema süda lööb Albaaniale.
Granit Xhaka (paremal) kannab küll Šveitsi särki, ent tema süda lööb Albaaniale. Foto: SCANPIX

Šveitsi jalgpallikoondisesse kuuluv Granit Xhaka tuli lagedale ootamatu ülestunnistusega - ta jättis kohtumises Albaaniaga meelega värava löömata, sest tunneb end hingelt läbi ja lõhki albaanlasena.

Xhakal avanes Šveits ja Albaania MM-valikmängu lõpuminutitel võimalus skoori kasvatada, ent mees jättis värava ees löögi tegemata ja vastaste väravavaht Samir Ujkani suutis palli tema jalalt püüda. Tõsi, Šveits juhtis selleks hetkeks kindlalt 2:0. Nüüd aga tunnistas Xhaka, et jättis meelega löömata.

«Kogesin selles mängus hulgaliselt erinevaid emotsioone ning ei teadnud kohati, mida teha või kuidas käituda. Teie jaoks olen võib-olla reetur, aga tunnen ennast täielikult albaanlasena,» kirjutas Xhaka oma Facebooki lehel pärast kohtumist.

19-aastane Xhaka sündis Kosovos, sest tema vanemad olid sunnitud Jugoslaavias möllava sõja tõttu kodust pagema. Granit ja tema vend Taulant, kes on samuti profijalgpallur, kolisid koos perega Šveitsi väga noortena, ent ilmselgelt pole Xhaka oma juuri unustanud.

Šveitsi jalgpalliliit ei ole veel teatanud, kas ja milline karistus võib Xhakat oodata. Fännid andsid aga mängijale juba staadionil häälekalt teada, mida nad sellisest käitumisest arvavad, vilistades Xhaka valjult välja.

Vaata videot olukorrast SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles