Vene siirdus Leedu tugevuselt kolmandasse klubisse

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene
Siim-Sander Vene Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondise ääremängija Siim-Sander Vene allkirjastas lepingu Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna Prienai meeskonnaga. Lisaks Leedu meistrivõistlustele ja Balti liigale osaleb Prienai ka EuroCup sarjas.

Vene ja Prienai läbirääkimised kestsid pikka aega. Nädalavahetusel rääkis Vene Postimehele, et allkirjastab lepingu ilmselt teisipäeval, kuid tegelikult jõuti kontrahti sõlmimiseni täna hommikul. Selle ajani pidi Vene harjutama üksinda individuaaltreeneri juhendamisel, meeskonnaga tutvumiseks sai ta vahepeal külastada vaid ühte treeningut.

«Tegemist on meeskonnaga, kes harrastab jookse-viska stiili. Varem pole ma sellises meeskonnas mänginud, aga eks ma harju,» sõnas Vene, keda ootavad klubis mitmed vanad tuttavad Kaunase Žalgirise päevilt. «Olen siin esimene, ainus ja võimalik, et pikaks ajaks ka viimane välismaalane.»

203 cm pikkusel Venel on tegelikult veel üheks aastaks leping Kaunase Žalgirisega, kuid Euroliiga meeskond polnud tema teenetest huvitatud ja andis ta rendile. Eestlane ise lootis leida tööd mõnes Euroopa liigas. Vahepeal tekkiski tal reaalne võimalus liituda Valencia meeskonnaga, kuid lõpuks sai tema koha endale leedulane Mindaugas Lukauskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles