Leok, Krestinov ja Rätsep tegid rahvuste krossil head sõitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Laura Oks

Belgias Lommeli rajal toimuval Rahvuste motokrossil näitasid Tanel Leok, Priit Rätsep ja Gert Krestinov tänases kvalifikatsioonis head kiirust, pääsedes kaheksanda kohaga kindlalt homsesse A-finaali.

MX1 klassis võistelnud Gert Krestinov (Honda) sai 13. koha, olles teine mees, kes sõidu võitnud maailmameistrile Antonio Cairolile ringiga kaotas. MX2 klassis lõpetas Priit Rätsep oma sõidu 9. kohaga, võitjast Ken Roczenist jäi teda 12 ringi järel lahutama 1.08,215.

Tanel Leok sõitis Open-klassis ning sai MX2-klassi tänavuse maailmameistri Jeffrey Herlingsi ja MX1 MM-sarja viienda mehe Ken de Dyckeri järel kolmanda koha, kaotades Herlingsile 28,861 sekundiga.

Et kvalifikatsioonis lähevad arvesse kaks paremat tulemust, sai Eesti kaheksanda koha. Parim riik oli kvalifikatsioonis Saksamaa - Ken Roczen võitis MX2 klassi, Max Nagl oli MX1 klassi teine ja Marcus Schiffer Open-klassis kolmas. Belgiale kuulus kvalifikatsiooni teine koht, Ken De Dycker oli Open klassi teine ja sama koht kuulus Jeremy van Horebreekile MX2 klassis. Clement Desalle oli MX1 klassi kolmas.

Itaalia oli kolmas, Antonio Cairoli võitis MX1 klassi, Davide Guarneri oli Open klassi viies ja Alessandro Lupino MX2 klassi 17. Suursoosik USA piirdus kuuenda kohaga, kui nende parima tulemuse tegi MX2 klassis kolmanda koha saanud Blake Bagget. Ryan Dungey oli MX1 klassis kuues ja Justin Barcia tulemust kirja ei saanud, kuna peale Open klassi kukkumist sai ta kõrvalist abi. See tähendas talle diskvalifitseerimist

Võistlussõidud peetakse homme. Eesti aja järgi kell 14.08 stardivad koos klassid MX1 ja MX2, kell 15.38 MX2 ja Open ning kell 17.08 klassid MX1 ja Open.

Tanel Leoki videointervjuu

Priit Rätsepa videointervjuu

Gert Krestinovi videointervjuu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles