Koduse tippjalgpalli kalender sai täiendust

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppenud hooajal tuli Eesti meistriks Nõmme Kalju meeskond.
Lõppenud hooajal tuli Eesti meistriks Nõmme Kalju meeskond. Foto: Peeter Langovits

Eesti jalgpalli meistriliiga kalender sai uue hooaja eel täiendust, kui senistele mängupäevadele lisandusid reedeõhtused matšid.

Traditsiooniliselt toimuvad meistriliiga voorud peamiselt laupäeviti ja teisipäeviti, täiendavad variandid mängude pidamiseks on juba sel hooajal kasutusel olnud esmaspäev ja uuest aastast lisanduv reede. Kahel erandjuhul on kasutusel ka kolmapäev ja neljapäev.

«Soovime leida huviliste jaoks optimaalse aja staadionile tulemiseks, pakkudes selleks erinevaid nädalapäevi, samal ajal jätame alles traditsioonilised mängupäevad, mil peetakse suurem osas kohtumisi,» lausus Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. «Iga meistriliiga mäng on omaette väärtus ja kohtumiste hajutamine erinevate päevade vahel võiks aidata tähelepanu fokuseerida. Mängukalendri koostamine on väga keeruline ja kindlatel põhimõtetel toimiv protsess, kus tuleb arvestada nii publikut, klubisid, rahvusvahelist jalgpallielu kui ka mängupaikade võimalusi.»

Vaata meistriliiga kalendrit!

Esiliigas toimus uue hooaja eel kaks muudatust. HÜJK Emmaste teatas, et loobub esiliiga kohast ja osaleb aastal 2013 esiliiga B tasemel, mis tähendab, et vabanenud koha saab sportlike tulemuste alusel endale Pärnu Linnameeskond. Teine muudatus puudutab Kiviõli võistkonna nime: seni Tamme Auto all esinenud meeskond kannab nüüdsest klubi nime, milleks on Kiviõli FC Irbis.

Esiliiga B tasandist otsustasid loobuda Tartu SK 10 II, Paide Linnameeskond II (varem Paide Kumake) ja Pärnu Linnameeskond II, sportlike tulemuste alusel said koha Tallinna JK Dünamo ja Tallinna FC Flora III (II liiga Ida/Põhi 7. koht Kohtla-Järve JK Alko ühines FC Lootusega).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles