Pistoriuse juhtumis uus pööre: uurijale võidakse esitada mõrvakatse süüdistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilton Botha
Hilton Botha Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlase Oscar Pistoriuse tüdruksõbra mahalaskmise juhtumis on uus üllatav pööre.

Juhtivuurijale Hilton Bothale võidakse esitada mõrvakatse süüdistus 2011. aastal aset leidnud juhtumis, milles ta avas tule minibussi suunas, edastab AFP.

Bothale esitati pärast juhtunut kiiresti süüdistus, kuid see võeti hiljem tagasi. Juhtumis osales veel kolm politseinikku. Minibussis oli seitse inimest, kes oleksid võinud hukkuda.

Botha eitas, et tema ja ta kolleegid oleksid tulistamisjuhtumi ajal alkoholijoobes olnud. Ta selgitas, et tema ja ta kaaslased pidasid minubussi sõidustiili ohtlikuks ning andsid juhile märku, et see peatuks. Juht ei teinud seda ja nad tulistasid bussi ratastesse.

Nüüd avati Botha juhtumi uurimine taas, kuna Pistoriuse tüdruksõbra surma uurimises on tehtud märgatavaid vigu.

Ei ole veel teada, kas Botha jätkab Pistoriuse juhtumis peauurijana.

Pistoriuse modellist tüdruksõber Reeva Steenkamp suri 14. veebruaril paari kodus asuvas WCs läbi ukse tulistamise tõttu.

Pistorius selgitas eile kohtus, kuidas tema nägemusel sündmused hargnesid.

Jooksja sõnul arvas ta, et majas on murdvaras, kes peidab end WCs. Ta tulistas neli korda läbi WC ukse ning seal olnud naine sai pihta. Surnukeha uurimine näitas, et Steenkamp oli kolm korda surmavalt haavata saanud.

Oscar Pistorius võitis 2004. aastal Ateenas, 2008. aastal Pekingis ja 2012. aastal Londonis paraolümpiamängudel kuldmedali.

Londonis tegi jooksja ajalugu veel sellega, et oli esimene kunstjalgadega jooksja, kes pääses pärisolümpiamängudele võistlema. Pistorius jõudis 400 meetri jooksus poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles