Eesti motokrossihooaja avab legendaarne Mulgikross

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgikross 2012
Mulgikross 2012 Foto: EMF

Sellel laupäeval mürisevad Viljandimaal, Holstre-Nõmme krossirajal taas tsiklimootorid, kui suvise motokrossihooaja avab traditsiooniliselt Mulgikross.

Kuigi ilmataat on näinud tänavu tõsist vaeva, et Mulgikrossi korraldajate elu raskemaks teha, jätkub kõik nii nagu see on olnud alates aastast 1986, mil Holstre-Nõmme krossirajal esmakordselt sõideti Mulgikross.

Motokrossiga otsustas toonane J.A. Gagarini nimeline Näidissovhoostehnikum tähistada Gagarini 25ndat kosmoselennu aastapäeva. Ühistöös Viljandi Motoklubiga organiseeritigi Holstre-Nõmme krossirajal motokross millest võttis osa tolleaegne NSV Liidu paremik. Kokku läks starti ligikaudu 150 sportlast. Sellest ajast tänaseni on Mulgikross toimunud vaheaegadeta iga aasta aprillikuu kolmandal laupäeval, mis on ka Eesti Vabariigi motokrossi suvehooaja avaüritus.

Viimaste päevade kevadisemad ilmad on Holstre-Nõmme rajale positiivselt mõjunud ja töö laupäevase Mulgikrossi ettevalmistuseks käib peakorraldaja Tauno Tuula eestvedamisel aktiivselt. Mulgikross on Läänemere karikasarja esimeseks etapiks, aastaid Soome-Eesti-Läti ja Leedu maavõistlusena toimunud sarja teine etapp sõidetakse päev hiljem Lätis Kegumsis.

Kokku tulevad rajale nelja klassi sõitjad – 65cc, 85cc, MX2 ja MX Open. Kokku on nende klasside peale eelrgeistreerunud pea 140 sõitjat. Lisaks eelpool mainitud riikidele on esindatud ka Venemaa sõitjad. Kiireid mehi on igast riigist ja nimekirju vaadates võib kinnitada, et põnevaid lahinguid näeb igas klassis.

Mulgikross algab laupäeval, 20. aprillil traditsioonilise motoparaadiga Holstre-Nõmme rajal, kus saab näha sõitjaid näost näkku. Kell 12.30 on esimene võistlusstart, viimase sõidu start antakse kell 16.45 ja autasustamine leiab aset kell 17.00. Pilet pealtvaatajatele on 5 eurot, allameetrimehed saavas sisse tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles