Uurija šokeerivad avaldused panevad Pistoriuse väga raskesse seisu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: SCANPIX

Paraolümpiamängude suurt staari Oscar Pistoriust süüdistatakse teatavasti oma endise tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmises, samas on mees seni väitnud, et ta tulistas Steenkampi, kuna pidas teda murdvargaks. Alguses juhtumit uurinud politseinik Hilton Botha usub, et tegemist oli siiski külmaverelise ja ettekavatsetud tapmisega.

«Kõik muud variandid on välistatud,» teatas praeguseks uurimise juurest kõrvaldatud Botha ajakirjale Vanity Fair. «Tegime kindlaks, et keegi ei oleks saanud vannitoa aknast sisse murda. See oleks olnud võimatu. Seega on tegemist suhteliselt selge juhtumiga. Kas ta tappis tema? Nii see oli.»

Botha kõrvaldati antud uurimise juurest, kuna teda ennast süüdistatakse tapmiskatses seoses ühe kaks aastat tagasi aset leidnud politseijuhtumiga.

Praegu viibib Pistorius kautsjoni vastu vabaduses ning kohtusse peab ta taas ilmuma 4. juunil, kui juhtumi arutamine jätkub. «Vastavalt turvaregistri andmetele olid nad kahekesi kodus ja naine oli tal olnud külas eelnevad kaks kuni kolm päeva. Seega oli ta tema kohaloluga harjunud. Keegi ei murdnud kuskilt jõuga sisse,» lisas Botha.

Kui Botha jõudis toona Pistoriuse villasse, siis leidis ta eest nutva sportlase, kes kandis oma kunstjalgu ning nii tema pluusil kui ka pükstel oli vereplekke. Teatavasti oli Pistorius üritanud ka oma elukaaslast elustada, kuid seejärel oli sportlane oma käed puhtaks pesnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles