Brasiilia koondise nõue jätab Bayerni karikafinaalis võtmemängijatest ilma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bayerni mängijad Dante (paremal) ja Luiz Gustavo.
Bayerni mängijad Dante (paremal) ja Luiz Gustavo. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpalliliit teatas, et nõuab vastavalt Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) reeglitele Müncheni Bayerni mängijate Dante ja Luiz Gustavo viibimist koondise juures alates sellest laupäevast. See aga tähendab, et mehed ei saaks osaleda samal päeval peetavas Saksamaa karikafinaalis.

Vastavalt FIFA reeglitele peavad koondislased viibima koondise juures vähemalt kaks nädalat enne 15. juunil algavat Maailmajagude karikaturniiri. Bayern peab aga 1. juunil koduse karikasarja finaalmängu Stuttgarti vastu. «Peame seda lahingut alatasa ja mõlemad pooled seisavad oma huvide eest,» kommenteeris Brasiilia koondise tehniline direktor Carlos Alberto Parreira Reutersi vahendusel.

«Bayern saatis meile viisaka kirja, kus palus, et mängijad finaalid vabaks annaksime. Vastasime sama viisakalt, et erandeid ei tehta. Mehed peavad kohale ilmuma. Me ei nori tüli, küsimus on lihtsalt reeglite järgimises,» selgitas Parreira. Tema sõnul on koondise esindajad pidanud kirjavahetust ka FIFAga ning saanud kinnituse, et nad käituvad õigesti.

Brasiilia mängib järgmisel suvel toimuva MMi peaprooviks oleval kodusel Maailmajagude karikaturniiril ühes alagrupis Jaapani, Itaalia ja Mehhikoga. Mänge alustatakse 15. juunil Jaapani vastu.

Bayerni jaoks oleks mõlemast mehest ilmajäämine valus hoop - Dante on sel hooajal osalenud erinevate sarjade peale kokku 45, Luiz Gustavo aga 36 mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles