Imidžimuutuse läbinud Glebova treenib MM-hõbedaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Tallinna Raekoja platsil tehisjääl uisutanud Jelena Glebova lendab juuli alguses kaheks ja pooleks nädalaks Kanadasse treenima.
Eile Tallinna Raekoja platsil tehisjääl uisutanud Jelena Glebova lendab juuli alguses kaheks ja pooleks nädalaks Kanadasse treenima. Foto: Liis Treimann

Eile pärastlõunal Tallinna vanalinnas jalutanud inimestele avanes Raekoja platsil vaatepilt, mis juunikuusse päris hästi ei sobinud – Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova jää peal graatsiliselt liuglemas.



Tegelikult ei ole ilm veel nii hukka läinud, et juunis uisutada saaks. Ilm on küll jahe, aga talvest ja tõelisest jääst oli asi kaugel. Kuna Eesti korraldab tuleva aasta jaanuaris Tallinnas iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused, tehti eile Raekoja platsil väike tutvustav üritus, mille põhiatraktsiooniks oligi Glebova.



Glebova tahtis muutust


«Alguses plaanisin oma kava näidata, aga kui seda jääd nägin, mõtlesin ringi – ei hakka siin peal mingeid trikke tegema,» tunnistas Glebova mõnekümnele silmapaarile, et tehisjää peal oma võimeid eriti näidata ei saa. «Aga ärge arvake, et see, mis ma teile näitan, on kõik, mida ma oskan! Kui te mind ainult jäähallis näeksite!»



Tähelepanelikule inimesele paistis esmajoones silma hoopis Glebova stiilimuutus – šokolaadipruuniks päevitunud uisutaja oli oma brünetid kiharad blondiks värvinud.


«Ma ei blondeerinud ennast EMi pärast, tahtsin lihtsalt imidžit muuta,» tõrjus Glebova arvamust, nagu vahetanuks ta juuksevärvi üksnes kodus peetavate tiitlivõistluste pärast. «Tuju pärast värvisin. Olen lihtsalt selline inimene, kellele meeldib riskida – tahtsin näha, kas mulle sobiks blond pea, tundub, et on täitsa okei. Võimalik, et EMile lähen juba hoopis teist värvi juustega.»



Tegelikult on juuksevärvil Glebova igapäevategemistes praegu üsna vähetähtis osa. Esmalt osaleb taanlannast koreograafi Maria McLeani abiga uued kavad kokku pannud Glebova Tartus rahvusvahelises iluuisutamise laagris «Mišin mission», kus peatreeneriks on mitmeid olümpiavõitjaid treeninud Aleksei Mišin.



Laagrist võtab osa ka Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko.


Juuli alguses sõidab tänavu maailmameistrivõistlustel 15. ning Euroopa meistrivõistlustel 12. koha saanud Glebova kaheks ja pooleks nädalaks Kanadasse Montreali, treenimaks koos Kanada esinumbri, lõppenud hooajal MMil hõbemedali võitnud Joannie Rochette’iga. «Kanadasse oleme juba varem tahtnud, aga ega nad sinna igaüht ei soovi,» selgitas Glebova treener Anna Levandi. «Kuid sel aastal oli Rochette’i treener Manon Perron Leena tulekuga nõus, loomulikult kasutasime kohe selle võimaluse ära.»



Ootab pikkisilmi reisi


Levandi koos hoolealusega suure lombi taha ei reisi. «Esiteks on see nii kallis sõit, teiseks on Leena täiskasvanud inimene, talle pole lapsehoidjat vaja,» arvas Levandi. «Ta teab väga hästi, miks ta sinna läheb, see ei ole turismireis.»



Glebova tunnistas, et ootab eelseisvat reisi pikisilmi. «Joannie Rochette’iga koos treenimine on juba ammu minu suur unistus olnud,» lausus ta. «Arvatavasti töötan seal rohkem sammude, mitte niivõrd tehnika kallal. Kuid eks see selgub kohapeal täpsemalt.»



Glebova sõnul ongi suurim uuendus tema kavade juures see, et nüüd on tähelepanu pööratud ka vahesammudele. «Siduvaid elemente on palju rohkem, enne keskendusime peamiselt tehnikale,» tõdes ta.



«Eesmärk oligi, et ta tuleks teise näoga, tal on vaja läbimurre teha,» lisas Levandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles