Eesti vabavõitlejad said Soomes neli võitu ja kaks kaotust

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Saaremäe.
Sten Saaremäe. Foto: mma.ee

Laupäeval avasid kolm amatöörvõitlejat Eesti sportliku vabavõitluse sügis-talvise hooaja. Tartu spordiklubi Võimla sportlased Sten Saaremäe, Alar Hutrov ja Kaspar Kraav tõid Soomes Imatras toimunud võistluselt Carelia Fight 9 koju neli võitu ja kaks kaotust.

«Mehed olid tublid ning sõit vaeva väärt. On näha, et suvine tugev treeningtsükkel on end ära tasunud, vorm on hea ning potentsiaali edukaks hooajaks küllaga,» kommenteeris sportlastega treenerina kaasa sõitnud Ott Tõnissaar.

Sten Saaremäe (-61,2 kg) võitis kohe päeva alguses oma ainsat vastast kohtunike ühehäälse otsusega. Kuigi võistluskaalu jõudmine läks sel korral eriti vaevaliselt, mis mõjutas oluliselt vastupidavust ja teravust, domineeris ta vastast pea kõik kolm raundi nii püsti kui ka maas. Kuigi pärast pika tee maha sõitmist oli soov mõned matšid veel teha, siis rohkem vastaseid sel korral meie mehele ei leidunud. Saaremäe amatöörkontol on nüüd 5 võitu, 4 kaotust ja 1 viik.

Alar Hutrov (-65,8 kg) võitis oma esimese matši samuti kohtunike ühehäälse otsusega. Tugev vastane suutis teha ka ühe ohtliku alistuskatse (sirge jalalukk), kuid Hutrov lahendas olukorra ilusti. Teises matšis oli aga väikseima kogemustegapagasiga Eesti võitlejal probleeme oma mängu koos hoidmisega. Värske vastane tajus tekkinud olukorda ning pärast mitmeid mahaviimisi suutis ta ka maas alistada (giljotiinkägistus II raundis). Eesti võitlejatest Soomes kõige tugevamad vastased saanud Hutrovi amatöörkontol on nüüd 4 võitu, 2 kaotust ja 2 viiki.

Kaspar Kraav (-77,1 kg) võitis kaks esimest matši samuti kohtunike ühehäälse otsusega. Kraavi mäng läks iga puuris veedetud minutiga aina paremaks ning teise matši lõpuks näitas mees oma vastase üle juba päris jõulist ja valu tekitavat ülekaalu. Kolmandas matšis taas värske vastase saanud Kraavi teravusele olid aga eelnenud täispikad lahingud oma jälje jätnud – surve ja matšis kohalolek ei olnud enam päris samad. Vastane leidiski ühe eestlase tehtud mahaviimise pealt tehnilise puudujäägi ning kasutas võimalust, sundides Eesti võitleja alla andma (giljotiinkägistus II raundis). Esimese eestlasena ühel päeval kolm sportliku vabavõitluse matši pidanud Kraavi amatöörkontol on nüüd 5 võitu, 6 kaotust ja 1 viik

Järgmine sündmus Eesti vabavõitlejate võistluskalendris on Olly RAJU 12, mis toimub 19. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles