Naiste jäähoki võib edaspidi olümpialt kõrvale jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada jäähokinaiskond.
Kanada jäähokinaiskond. Foto: AP
Naiste jäähoki võib edaspidi olümpiamängudelt eemale jääda, kuna praegu ei suuda keegi kahele tugevamale Kanadale ja USA-le konkurentsi pakkuda. Vastava avalduse tegi Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge.

Naiste hokit on olümpiamängudel mängitud viimasel neljal korral ning kolmel juhul on finaalis vastamisi olnud Kanada ja USA. Vaid 2006. aasta Torino olümpial jõudis suure üllatusena finaali Rootsi, kes alistas toona poolfinaalis USA, kirjutab Eurosport.

Lisaks nimetatud kolmele riigile on naiste hokis olümpiamedali teeninud vaid Soome.

«Võistkondade vahel on väga suur tasemevahe ja sellega nõustuvad kõik,» sõnas Rogge. «Mina isiklikult annaksin neile veel aega, et muutuda konkuretsitihedamaks alaks. Me ei saa ilma arenguta jätkata.»

Naiste jäähoki olümpiaturniiril mängis kaheksa naiskonda ning näiteks Kanadas mängib hokit 80 000 naist. Samal ajal tegeleb samuti olümpial osalenud Slovakkias hokiga 267 õrnema soo esindajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles