Tartu Jooksumaratonil joostakse 12 riigi lipu all

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Košelev startis mullu Tartu Jooksumaratonil esimesena, lõpetas teisena. Tänavu on ta samuti stardis.
Vjatšeslav Košelev startis mullu Tartu Jooksumaratonil esimesena, lõpetas teisena. Tänavu on ta samuti stardis. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pühapäeval stardivad 28. Tartu Jooksumaratonil sportlased 12 riigist, kelle seast poodiumikohta püüab kindlasti Ida-Virumaalt pärit seitsmekordne Tartu Jooksumaratoni võitja Vjatšeslav Košelev.



Košelevile pakuvad väärikat konkurentsi möödunud aasta kolmas Alexei Markov ja Mart Andresson, kelle kontole kuuluvad aastate 2009 neljas ja 2008 teine koht Tartu Jooksumaratonil.

28. Tartu Jooksumaraton on ühtlasi ka Tartu Neliküritus 2010 teine etapp, mistõttu näeb radadel ka mitmeid sportlasi, kes tuntust kogunud teistel aladel. SEB Tartu Neliküritus 2009 võitja Raul Olle asub starti ootusega hoolimata vähesest jooksutrennist maraton edukalt lõpetada.
«Jooksen eelkõige Tartu Nelikürituse lõpptulemust silmas pidades. Jooksumaraton mõjutab kindlasti Nelikürituse tulemusi, sest jooksjatel on võimalus oma tugevusi ära kasutada. Samas hea jooksja võib olla ka hea suusataja, kuid rattasõidu tulemustes palju ära anda,» räägib Olle, kes peab jooksmist enda kõige nõrgemaks alaks.

Ollele pakub SEB Tartu Neliküritus 2010 lõikes kindlasti konkurentsi möödunud aasta kolmas ja kahel korral võitjaks tulnud Rait Pallo.

Naiste arvestuses saab pühapäeval kaasa elada näiteks 2008. aasta parimale Olga Andrejevale, kellele pakub konkurentsi Keenia jooksja Irene Chepkirui.

Tänaseks on pühapäevasele võistlusele oma nime kirja pannud 3600 jooksjat ja kepikõndijat. Riikidest on esindatud Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Saksamaa, Norra, Tšehhi, Taani, Holland, Maroko ja Keenia.

28. Tartu Jooksumaraton toimub sel pühapäeval stardipaigaga Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil ja finišipaigaga Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. Jooksjad ja kepikõndijad saavad valida kahe distantsi vahel, 23km ja 10km.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles