Schumacher kandis kiivrit, kokkupõrget kaassõitjatega ei toimunud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Prantsusmaal Alpides suusatades vigastada saanud vormel-1 endine maailmameister Michael Schumacher viibib haiglas ning tema seisund on arstide sõnul eluohtlik. Portaali Motosport Magazin vahendusel anname vastuse mõnele tähtsale küsimusele, mis puudutab vormelilegendiga toimuvat.

Mis juhtus?

Schumacher suusatas Prantsusmaa Alpides koos oma 14-aastase poja Mickiga. Kell 11.07 kukkus Schumacher 2783 meetri kõrgusel. Ta kandis küll kiivrit, kuid pealöök vastu kaljut oli niivõrd tugev, et mehe elu on kuni praeguse hetkeni veel ohus. Õnnetuse täpse koha üle liigub erinevat infot – mõnedel andmetel sõitis ta nn punasel rajal, mõned väidavad, et sinisel. Samas on käinud läbi võimalus, et Schumacher suusatas väljaspool märgistatud radu.

Miks Schumacher kukkus?

Schumacher on tuntud hea suusamehena. Politsei senistel andmetel ei põrganud ta rajal ühegi teise inimesega kokku, seega võis tegemist olla mehe oma sõiduveaga.

Mis juhtus pärast õnnetust?

Abi saabus õnnetuspaika kell 11.15. Schumacher oli teadvusel, kuid šokis. Kell 11.53 viidi Schumacher umbes 100 km kaugusel asuvasse Albertville-Moutiers’i haiglasse. Veel tund aega hiljem oli endine vormelipiloot juba Grenoble’i haiglas, kus talle tehti neuroloogiline operatsioon.

Kuidas Schumacheril läheb?

Eile hilisõhtul teatati pressiteates, et seitsmekordse maailmameistri seisund on kriitiline ning ta võitleb oma elu eest. Schumacher on koomas. Haiglast on lekkinud infot ajuverejooksu kohta, kuid selle kohta ametlik info puudub.

Kes on koos Schumacheriga?

Sakslasest legendi kõrval on tema abikaasa Corinna ning lapsed Mick ja Gina-Maria. Endist vormelipilooti Oliver Panis’d Schumacheri juurde ei lastud. Kohale sõitsid ka FIA president Jean Todt ja sakslase endine tiimipealik ja sõber Ross Brawn. Schumacheri seisundil hoiab silma peal ka tema pikaaegne isiklik arst Johannes Peil.

Millal tuleb uut infot?

Eesti aja järgi kell 12 peaks haiglas toimuma pressikonverents, kus antakse Schumacheri seisundi kohta täpsemat infot. Juba praegu ootab haigla ees uusi teateid üle 40 ajakirjaniku tervest maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles