Bengalsi treener: Hunt hakkab mängu mõistma ja saab üha enam platsile

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

USA sporditelekanali ESPN netiportaal avaldas pika ja põhjaliku loo Cincinnati Bengalsi kollanokast Margus Hundist ja tõdes, et eestlane on ühtäkki hakanud mängu NFLi tasemel mõistma, tegutseb üha tulemuslikumalt ning peaks saama juba lähetulevikus saama meeskonna oluliseks jõuks.

Bengalsi töö eestlase harimisel hakkab vilja kandma. Hunt olevat kahes viimases põhihooaja kohtumises saanud kenasti mänguaega just seetõttu, et hakkas jagama kaitseliinimängu põhimõtteid – tähtis pole see, kuidas sa vastase quarterbacki ründamist alustad, vaid kuidas sa selle lõpetad.  

Bengalsi kaitsemängu koordinaator ehk treener Mike Zimmer tõdes: «Hunt hakkab oma rünnakuid lõpetama üha enam. Ta saab aru, kuidas jõuda tema blokeerijast edasi mängujuhi või pallikandjani või kuidas edasi tegutseda.»

Artiklis selgitatakse põhjalikult kollanokkade, ka Hundi, suurimat viga – kui nähakse, et mängujuhini ei jõuta, lõpetatakse tegevus. Samas avab rüselemine vastaste blokeerijaga liinid sinu kaaslastele, kes võivad quarterbacki maha võtta. Jah, kaitseliinimängija ülesanne on murda mängujuhti, kuid samas võid sa oma tegevusega anda selle võimaluse teisele.

«Läks veidi aega, kuni Hunt asja mõistma hakkas, tegime temaga palju tööd,» selgitas Zimmer.

Kahes viimases mängus on Hunt olnud platsil 19 ja 21 vastase rünnakul ning tulemuseks elu esimene quarterbacki – Baltimore Ravensi Joe Flacco – mahamurdmine.

«Ravensi vastu mängis Hunt elu parima mängu,» kinnitas Zimmer. «Arvan, et edaspidi saab ta üha rohkem platsile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles