Enesekindel Reali peatreener: punase kaardi saanud Ronaldo mängib homme

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi ootab homme ees Hispaania karikasarja (Copa del Rey) poolfinaali avamäng, mille eel kinnitas meeskonna peatreener Carlo Ancelotti, et võistkonna superstaar Cristiano Ronaldo võib homme mängida hoolimata sellest, et teenis viimati punase kaardi ja mitmemängulise võistluskeelu.

Real mängis nädalavahetusel liigakohtumist Athletic Bilbaoga, kui Ronaldo teenis 75. minutil punase kaardi selle eest, et reageeris üleliia agressiivselt vastasmängija Carlos Gurpegi kergele tõukele. Kuna Ronaldo kukkus pärast intsidenti käsi laiutama, andes justkui mõista, et kohtunik teeb oma tööd kehvalt, otsustas mängu ohjanud vilemees Miguel Ayza anda Portugali koondislasele punase kaardi. Ühtlasi tähendaks see Ronaldole mitmemängulist võistluskeeldu, mida Reali peatreener Ancelotti aga uskuda ei taha.

Nimelt on Real koostanud kaitseplaani, kus on välja toodud mitmed vead, mis Ayza kohtumise jooksul tegi. Lisaks väidab Real, et Ronaldo žest polnud suunatud kohtunikule, vaid väljendas üldist rahulolematust. Hispaania võistluskomisjon pole hetkel veel avaldanud, milline nende otsus on, aga kui karistus jääb jõusse, peab Ronaldo vahele jätma neli mängu ning nende hulgas ka mõlemad karikasarja poolfinaalid.

«Ma ei usu, et peame komisjoni otsust ootama,» oli Ancelotti enesekindel. «Olen kindel, et ta ei teeni selle eest tõsist karistust. Cristiano on meie poolt valmis homme algkooseisus alustama, sest ma ei usu, et tegemist oli nii kohutava žestiga,» lisas Reali juhendaja.

Kui Ancelotti on kindel, et Ronaldo tõsist karistust ei teeni ja saab homme heas hoos linnarivaali vastu kaasa mängida, siis meeskonna teise ründeässa Gareth Bale'i naasmises polnud Ancelotti veel kindel.

«Otsustame homme, kes meeskonda kuuluvad. Bale on siiski saadaval, ta on taastunud ja treeninud meeskonnaga kaks päeva. Ta on terve,» selgitas Ancelotti Bale'i kohta, kes sai vigastada 25. jaanuari kohtumises Granada vastu.

Kahe Madridi klubi vaheline karikasarja vastasseis tõotab tulla igati pingeline, sest mõlemad meeskonnad on heas vormis: Atletico hoiab liigatabelis esikohta, Real on kolmas. Teises poolfinaalis kohtuvad liigatabeli teine FC Barcelona ning kuuendat kohta hoidev Real Sociedad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles