Vassiljev tulevikust: kui läheb hästi, tekivad mõned variandid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (paremal) Permi Amkari särgis
Konstantin Vassiljev (paremal) Permi Amkari särgis Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Suvel 2011 Permi Amkariga kolme aasta pikkuse lepingu sõlminud Eesti jalgpallikoondise keskväljamootor Konstantin Vassiljev sahistas neljapäeva õhtul Venemaa kõrgliigas Krasnodari väravavõrku. Samas oli see kohtumine praeguse lepingu järgi Vassiljevi viimane matš Amkari ridades.

Permi klubi lõpetas tänavuse hooaja Krasnodari vastu 2:2 viigiga ning Venemaa kõrgliigas saavutati kokkuvõttes 10. koht. «Arvan, et ei olnud halb hooaeg. Kahju, et oli periood, kus ma ei saanud mängida,» sõnas Vassiljev, kes talvepausi järel pidi alguses leppima vahetusmehe rolliga. «Kuid kokkuvõttes oli aasta nii isiklikus plaanis kui ka klubile edukas,» hindas ta.

Lõppenud hooaeg oli Vassiljevile Venemaal juba kolmas, kuid alles tänavu jõudis ta seal esmakordselt mänguolukorrast väravani. Lisaks neljapäevasele tabamusele lõi ta oktoobris palli Moskva Dinamo väravasse. Mullu sai ta samuti kirja kaks tabamust, kuid need sündisid penaltitest.

«Kindlasti on oluline, et suutsin Venemaal lõpuks ka mänguolukordadest väravaid lüüa, ja loomulikult olen nende üle õnnelik. Siiski mingit erilist survet ma seetõttu enne ei tundnud,» avaldas poolkaitsja, kes Krasnodari vastu skooris taas kauglöögist.

Kui hooaja esimeses pooles püsis Amkar ka eurosarja koha konkurentsis, siis kevadring nii rõõmsaks ei kujunenud. Venemaa liiga kümnest viimasest matšist sai Amkar kirja viis viiki ja viis kaotust, viimane võit jäi neil 10. märtsisse, kui 5:1 alistati Sergei Pareiko tööandja Volga. Lisaks lahkus kevadel meeskonna senine juhendaja Stanislav Tšertšessov lõpuks hooaja neljandana lõpetanud Moskva Dinamo tüüri juurde.

«Ma ei ütleks, et tulemused läksid kehvemaks treenerivahetuse pärast. Langus algas juba eelmise juhendaja käe all. Võib öelda, et kindlasti ei õnnestunud hooaja teine pool nii hästi kui esimene,» rääkis Vassiljev. «Kümnes koht ei ole kokkuvõttes kindlasti mingi katastroof, kuid ikka tahaks tabelis olla kõrgemal. Näiteks seitsmes koht jäi ju ainult ühe punkti kaugusele.»

Mis saab Vassiljevist aga järgmisel hooajal? «Praegu on kõik lahtine, mingid jutud on, kuid veel mitte midagi kindlat. Kui asjad lähevad hästi, siis tekivad mõned variandid,» tegi poolkaitsja tuleviku osas mõningaid vihjeid.

Kindlasti oleks Eesti koondislase jätkamisest huvitatud Permi klubi. «Põhimõtteliselt juttu on olnud, et jätkaksin seal,» avaldas tänavu 30 kohtumisest 19s mänguaega saanud mängumees. «Selleks tuleb aga konkreetsed asjad ära klaarida.»

Nii on Vassiljev avatud ka pakkumistele teistest liigadest. «Kokkuvõttes sõltub kõik ettepanekust ja liigast. Loomulikult sooviksin ma võimalikult kiiresti tuleviku osas selgusele saada, kuid mingit paanikat ei ole ja võtan asja rahulikult,» tunnistas ta. «Esmalt ootavad nüüd ees ju koondisemängud.»

Mai lõpus ja juuni alguses peab Eesti koondis koguni viis matši, millest esimene on 26. mail Gibraltariga. Lisaks ootab ees Balti turniir ning maavõistlusmängud Islandi ja Tadžikistaniga.

«Täpsemaid plaane ma veel ei tea ning nendest tuleb peatreeneriga rääkida. Arvan, et oleks normaalne, kui ma päris kõiki viit kohtumist ei mängiks,» arvas poolkaitsja. «Tervislikus plaanis on kõik muidu hästi. Vahepeal on mõningaid pisivigastusi olnud, kuid praegu on asjad korras. Eks keha vajab pärast pikka hooaega lihtsalt puhkust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles