Eestlanna pääses Soome naiskonna koosseisus Meistrite liigasse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Ennok.
Anu Ennok. Foto: volley.ee

Esmaspäeva õhtul võttis Euroopa Võrkpalli Konföderatsioon CEV vastu otsuse kutsuda Meistrite liigasse Soome meisternaiskond Salo LP Viesti. Seega pääseb tippseltskonda ka Viljandist pärit Anu Ennok, Salo naiskonna ja Soome liiga üks edukamaid nurgaründajaid. Kunagi varem pole ainuski Soome klubi maailma tugevaimas sarjas mänginud.

Soome mitmekordsele meistrile avas tee Meistrite liigasse konkurentsivõimeline esinemine Euroopa klubide madalamates sarjades. Tunamullu pääses Viesti Challenge kaikasarjas poolfinaali, mullu sai CEV Cupil üheksanda koha. Võimalik, et Viesti värbab lisaks kolmele välismaalasele tugevduseks neljandagi, vahendas volley.ee.

Meistrite liigas mängib 20 naiskonda, need loositakse viide neljaliikmelisse alagruppi 27. juunil. Iga naiskond peab alagrupis kuus mängu, võrdselt nii kodus kui võõrsil. Alagrupi kaks edukamat ja kaks paremat kolmanda koha saajat jätkavad üritamist kõrgema koha eest.

Türgil on lubatud Meistrite liigas välja panna kolm, Venemaal kolm, Poolal kaks, Aserbaidžaanil kaks, Itaalial kaks, Prantsusmaal kaks, Tšehhil üks, Soomel üks, Saksamaal üks, Serbial üks, Rumeenial üks ja Šveitsil üks naiskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles