Lakers palkas uueks peatreeneriks 11 aastat klubis mänginud mehe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Byron Scott.
Byron Scott. Foto: SCANPIX

Los Angeles Lakersi korvpallimeeskonna uueks peatreeneriks saab Byron Scott.

53-aastane Scott on varem NBAs juhendanud New Jersey Netsi, New Orleans Hornetsit ja viimati kuni eelmise aasta alguseni Cleveland Cavaliersi. Mängijana veetis ta NBA-karjääri esimesed kümme aastat Lakersi ridades, siirdus siis Indiana Pacersisse ja Vancouver Grizzliesisse, kuid naases veel korraks Lakersisse ning lõpetas mängijakarjääri Kreekas Ateena Panathinaikoses.

Mängijana on Scott tulnud Lakersiga kolm korda (1985., 1987. ja 1988. aastal) NBA meistriks. Tema viimane hooaeg Lakersis oli seejuures ühtlasi Kobe Bryanti esimene NBA-aasta ning meeste head läbisaamist peetakse üheks oluliseks põhjuseks, miks Lakers just Scotti palkamise kasuks otsustas. Bryantit seob Lakersiga veel kaheaastane leping, mille eest ta teenib 48,5 miljonit dollarit. Läinud hooaja lõpetas Lakers vaid 27 võidu ning ei pääsenud kaheksa aasta järel esmakordselt play-off'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles