Räikköneni pettumus: vormel-1 sarjast on kadunud riskifaktor

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen andis kodumaisele kanalile MTV Monaco etapi eel pika intervjuu, kus rääkis, et ootab tänapäevastelt vormel-1 autodelt suuremat riskifaktorit.

Reeglimuudatuste tõttu on praegused vormel-1 autod mitu sekundit aeglasemad kui käesoleva sajandi alguse vormelid. Räikköneni sõnul on uue autoga sõitmine põnev, kui läbida üks ring tühjapoolse paagi ja uute rehvidega. Terve etapi jooksul pole lugu aga enam nii roosiline.

«Kõik meeskonnad peavad sõidu käigus kõvasti tagasi hoidma, et auto kestaks. Vormel-1 sarjas peaks kõik käima maksimaalse piiri peal – ja kogu aeg, mitte ainult ühe ringi jooksul. Minu arvates liigume selles osas natuke vales suunas,» leidis Räikkönen.

Autod on tema sõnul endiselt kiired, kuid nendega sõitmine tekitab varasemast teistsuguseid emotsioone. «Kiirus on alles, aga hirm on kadunud. Oleks tore, kui kiirusega kaasneks ka kerge tunne, et teed midagi riskantset. Loomulikult ei taha keegi näha mingeid õnnetusi, aga risk on suur osa igasugusest mootorispordist. See muudab kogu spordiala olemust ja toob ka igas mehes tõelise sisu välja,» sõnas Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles