Video: jalgpalli noorte MMil lahvatas kihlveoskandaal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hondurase jalgpallifänn möödunud suvel toimunud jalgpalli MMil
Hondurase jalgpallifänn möödunud suvel toimunud jalgpalli MMil Foto: SCANPIX

Hondurase U20 jalgpallimeeskond on sattunud kokkuleppemängude skandaali, kuivõrd praegu Uus-Meremaal toimuval vanuseklassi MM-finaalturniiril saadi ootamatu 0:3 kaotus Fidžilt.

Hondurase noormehed sattusid uurimise alla, kuna FIFA «Varajase Hoiatuse Süsteem», mis jälgib muuhulgas kihlveoturgudel toimuvate panustamiste trende, andis juba enne Hondurase ja Fidži mängu avavilet märku, et midagi on valesti, vahendab Soccernet.ee.

Turniiri avamängus Saksamaalt 1:8 kaotuse saanud Fidži alistaski platsil ülikindlalt Hondurase, kes avamängus oli Usbekistanist 4:3 üle olnud. Seejuures on Fidži turniiril täielik autsaider ning enne Hondurase mängu oli kihlveokontorites nende võidu puhul võimalik raha tagasi saada lausa 34-kordselt.

Uus-Meremaal turniiri korraldamisega seotud FIFA ametnik kinnitas sealsele meediale, et uurimine tõepoolest käib, kuid võimalikest sanktsioonidest on veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles