Taas tuleb kokku Londoni OMi neljapaat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä. Foto: Liis Treimann

Kolmapäevasel koosolekul otsustasid Eesti sõudjad, et sel nädalal katsetatakse kahepaate ja seejärel otsustatakse, kuidas minna vastu juulis toimuvale Luzerni MK-etapile ja seejärel juba 30. augustil algavale MMile. Eilse testsõidu järel otsustati kokku panna taas Londoni olümpiamängudel sõitnud neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä.

«Tänase (eilse) testsõidu võitsid Taimsoo-Endrekson ning neile kaotasid kahe sekundiga Raja-Jämsä. (Kaur) Kuslap ja (Sten-Erik) Anderson kaotasid kümmekond sekundit,» rääkis koondise peatreener Matti Killing tänasest jõuproovist. «Kuslapil ja Andersonil loosiõnnega ei vedanud ja nad said küll kõige kehvema vee, kuid kaks esimest paati olid üsna võrdsed. Eeldasin sellist jõudude vahekorda. Proovime nüüd Londoni neljasega edasi.»

Seega on eestlastel kindlaks sihiks ära tuua neljapaadile olümpiapääse järgmise aasta Rio de Janeiro mängudele. MMil tagavad pääsme OMile kaheksa paremat neljapaati. Kahepaatide seas jagatakse MMil välja 11 OM-kohta, kahepaadil jätkavad praeguse seisuga siis Kuslap ja Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles