Contadori vend: jutud veredopingust ei vasta tõele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal dopinguskandaali keskmesse sattunud kolmekordse Tour de France’i võitja Alberto Contadori kaaskond lükkab ümber New York Timesis ilmunud väited, justkui oleks Contador kasutanud tänavuse Prantsusmaa velotuuri ajal veredopingut.

Contadori vend Fran Contador, kes on ühtlasi ka tema agent, väitis, et New York Timesis avaldatu ei vasta tõele, vahendab Cyclingnews.

«New York Timesis kirjutatu pole tõsi, nad tekitavad oma juttudega Albertole parandamatut kahju,» rääkis Fran Contador La Sexta/Deportesile. «Alberto on selle skandaali pärast väga tujust ära ja väsinud. Ainus mõistlik asi, mida ta teha saab, on oodata ja vaadata, mis sellest kõigest saab.»

«Alberto ei ole midagi reeglitevastast teinud. Kõik, mida olen kuulnud 21. juuli dopingukontrolli kohta (sel päeval võetud proovist leiti klenbuterooli tarvitamise jälgi – toim), on pelgalt kuulujutud,» jätkas Fran Contador. «Mis aga puudutab 20. juuli testi, siis Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) kinnitas meile, et see test oli negatiivne.»

New York Timesi andmeil sisaldas aga tol päeval võetud uriiniproov aineid, mis viitasid vereülekande tegemisele ehk veredopingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles