Postimees Zagrebis: Tiit Sokk hindab Eesti tänast vastast korvpalli EMi kullapretendendiks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõbra hinnangul võiks meistriliigas juba tänavu vabalt mängida ka Tiit Sokk omanimelise korvpallikooliga.
Andres Sõbra hinnangul võiks meistriliigas juba tänavu vabalt mängida ka Tiit Sokk omanimelise korvpallikooliga. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis kohtub täna Zagrebis ülitugeva Horvaatiaga. Eesti peatreeneri Tiit Soku hinnangul läheb ühtlaste ja mitmekülgsete horvaatide pidurdamine raskeks.

Eesti kohtus nädalavahetusel Tallinnas peetud Nelja rahvuse karikaturniiri viimases mängus Hollandiga, kellel on tugevad eesliinimängijad ja seega lootsid nad palli võimalikult palju korvi alla suruda. Horvaatia pikad (Ante Tomic, Dario Saric, Luka Zoric) on aga veel mitu klassi kõvemad. «Jah, eesliin on neil tugev, aga võrreldes Hollandiga on neil üks suur vahe - neil on ka palju parem tagaliin. Hollandi puhul saime korvi alla abi anda, aga nüüd on see hoopis keerulisem,» ütles Sokk pärast Eesti hommikust treeningut.

«Trenn oli trenn nagu ikka, peaasi, et uuesti liikmed liikuma saaks. Eilne lennureis jäi ka jälle päris hilja peale,» sõnas ta. Homme kohtub Eesti Iisraeli ning Bosnia ja Hertsegoviinaga, kes on kontrollmängudes valdavalt kaotusi saanud. «Horvaatia on EMil kullapretendent, teised on ikkagi klassi võrra allpool,» hindas Sokk Eesti vastaseid.

Horvaatia võõrustab Eestit 16 500 pealtvaatajat mahutaval Zagreb Arenal, kus peetakse 5.-10. septembrini ka EM-finaalturniiri C-alagrupi mängud. Lisaks peatub Eesti koondis koos teistega EMi ametlikus hotellis. Seega võib kontrollturniiri pidada EMi peaprooviks. Sokk aga lähenevat tiitlivõistluste hõngu veel ei tunne. «Ühe plakati panid üles küll, aga mis tunnet see ikka tekitab. Koondisele on see mäng nagu mäng ikka. Saal ei tundunud ka tohutult võimas, paistis isegi pisut väiksem kui Kaunase Žalgirise areen, kuigi pealtvaatajaid võib sinna rohkem mahtuda,» rääkis ta.

Kui kergejõustiklased ja suusatajad tavatsevad enne otsustavat etteastet teha n-ö testvõistluse, kuid pannakse endast kõik välja ja imiteeritakse võistlustingimusi, siis korvpallikoondise puhul sama analoogiat kasutada ei saa. Hoolimata sellest, et tegu on ikkagi viimase kontrollturniiriga enne 5. septembril algavat EMi. «Me oleme püüdnud ikka kõik matšid korralikult mängida. Kõige olulisem, et me suudaks 40 minutit platsil hästi tegutseda, aga see pole lihtne,» selgitas Sokk.

Üks oluline vahe on alagrupimängudega veel - nendeks tehakse oluliselt põhjalikum skauting kui Zagrebi kohtumisteks. «Kiirelt vaatame ikka vastaste asjad üle, aga iga mängija analüüsiga tegelema ei hakka. Horvaatide puhul on see ka, et mida paremad mängijad, seda raskem on skautingut teha. Nad on nii kõrgest klassist ja mitmekülgsed,» tõdes Sokk.

Tänane kohtumine Horvaatia vastu algab Eesti aja järgi kell 19.00. Homme mängitakse kell 22.00 Iisraeliga ja reedel kell 19.00 Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles