Prantsusmaa lõpetas Sloveenia imelise teekonna

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaaslased koos mängu viimase punkti toonud Earvin N´Gapethiga(nr 9) võitu tähistamas.
Meeskonnakaaslased koos mängu viimase punkti toonud Earvin N´Gapethiga(nr 9) võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Bulgaarias Sofias peetud võrkpalli EMi finaalmäng algas soosiku Prantsusmaa dikteerimisel, kes võitis turniiri suurima üllataja Sloveeniaga kohtudes avageimi üsna veenvalt 25:22 ja võis karta, et finaal tuleb ühekülgne. Lõppseisuks tuligi 3:0, ent ühekülgsusest rääkida võib vaid võhik.

Teises geimis domineeris Sloveenia, ent geimpalle ei suudetud realiseerida ja geimi võitis Prantsusmaa 29:27. Sama skooriga lõppes ka kolmas geim; sloveenid tegid, mis suutsid, kuid vastane suutis ikka otsustaval hetkel rohkem. Mängule pani seejuures punkti prantslaste väljapaistvaim staar, nurgaründaja Earvin N’Gapeth, kes demonstreeris taas oma ebatavalist, ent efektiivset löögitehnikat ja realiseeris viienda matšpalli.

Prantslaste kapteni Benjamin Toniutti sõnul tõestasid nad, et Prantsusmaast on saanud tõeline tippmeeskond. «Kui võitsime suvel Maailma liiga, arvasid paljud, et see oli vaid õnnelik juhus. Siin tõestasime ennast ja juhusest ei saa keegi rääkida,» sõnas ta kodumaise meedia vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles