Renault vähendab osalust F1 tiimis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' vormeliauto.
Renault' vormeliauto. Foto: SCANPIX

Renault’ kontsern kavatseb järgmisel aastal vähendada osalust vormel-1 meeskonnas ja luua suurem partnerlus Lotus Carsiga. Kui pealtnäha peaks Renault side vormel-1 sarjaga vähenema, siis firma tegevjuhi Carlos Ghosni sõnul püütakse oma tegevusvaldkonda laiendada.

Ghosn ei avalikustanud, milliseid muudatusi nad Renault’s täpsemalt planeerivad ja jättis ka Lotuse partnerluse täpsemalt mainimata, kuid kinnitas, et teatud ulatuses jäätakse oma võistkonnaga seotuks.

«Võin öelda, et Renault jääb selle tiimiga kokku, tulgu mis tuleb, aga mootorite ja kerede tootmine jätkub,» selgitas Ghosn. «Selle kõrvalt võivad tekkida turunduslikud ja majanduslikud lepingud, mis meie huve rahuldavad. Võib olla rohkem arendusi, kuid hetkel pole midagi. Võin öelda vaid seda, et jagame oma tehnoloogiat üha rohkematele vormel-1 tiimidele.»

Teadete kohaselt peaks ka Renault’ nimi säilima sellisel kujul vähemalt 2012. aasta lõpuni, kuid Ghosni sõnul pole see nii oluline.

«Renault’ nimi võib ilmuda veel osadele tiimidele, kuna me ei taha jätta muljet, et oleme eksklusiivselt ühele võistkonnale mõeldud. Arendame praegu oma tehnoloogiat mitme võistkonnaga koostöös,» lubas Ghosn.
Siiski ei andnud Ghosn vastust küsimusele, kas Renault kavatseb lähiajal oma osaluse F1 tiimis maha müüa Genii Capitalile või suisa Lotusele.

«Ma ei hakka andma otseseid raporteid jutuajamistest, mis mul on või pole olnud. Ühe või teise võistkonna kõik majanduslikku olukorda puudutav on taktikaline. Me pole vormel-1 sarjas, et omada kindlat võistkonda, oleme siin selleks, et levitada Renault’ nime ja Renault’ tehnoloogiat,» selgitas Ghosn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles