Tartu maratoni stardikohad võivad ka tänavu defitsiidiks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton.
Tartu maraton. Foto: Margus Ansu / Postimees

Üle maailma on viimasel ajal mitmed maratonid andnud märku kõikide osavõtunumbrite väljamüümisest. See kinnitab maratonide ja tervisespordi populaarsuse jätkuvat tõusu harrastajate hulgas. Uuteks kõrgusteks valmistub ka Tartu Maraton, mis tänavu toimub juba 40. korda.

Saabuva talve üheks tippsündmuseks olev Tartu Maraton on juba hoogsalt alustanud. Esimesed arvulised kokkuvõtted tehakse peale kõige soodsama registreerimisvooru lõppu, mis kestab veel veidi vähem kui kuu aega. Hinnanguline registreerimisaktiivsus on seni olnud suur ning samasuguse tempo jätkudes võib korduda eelmise aasta stsenaarium, kus stardikohad enne registreerimise lõppu otsa said. Tartu Maraton on esialgsete plaanide kohaselt valmis vastu võtma kuni 7000-8000 suusatajat. Seega pole mõistlik otsuse tegemist viimasele hetkele jätta.

Klubi Tartu Maraton juhatuse esimehe Indrek Kelgu sõnul ta sellist tungi maratonidele üle maailma oma  tööaja jooksul ei mäletagi. «Samas võib selle üle ainult rõõmustada. Tore on ka see, et paljud tippsuusatajad on juba teada andnud oma soovist Lõuna-Eestisse võistlema tulla. Seega tuleb ka sportlaste osas seltskond vägagi esinduslik,» lisab Kelk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles